Hlavní obsah

Ve Skotsku vyroste pivní hotel, každý pokoj bude mít vlastní výčep

Jeden ze skotských pivovarů sídlících ve správní oblasti Aberdeenshire oznámil, že chystá výstavbu pivního hotelu. Neobvyklý nápad spočívá v tom, že každý pokoj bude disponovat pivním výčepem. Hosté tak nebudou muset chodit na pivo do hospody, ale budou si ho moct dopřát přímo na pokoji, píše deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S nápadem pivního hotelu přišel skotský pivovar BrewDog už minulý rok. Tehdy jeho zástupci oznámili, že historicky první hotel tohoto typu bude stát přímo naproti jedné z jejich poboček v americkém Columbusu. Myšlenka se jim však pravděpodobně zalíbila natolik, že se letos rozhodli pro stejný krok i ve své domovině.

Zatímco americký DogHouse (Psí bouda), jak ubytovací zařízení nazvali, má být otevřen na konci letošního roku, skotská verze začne s provozem údajně začátkem roku 2019.

Hotel se bude pyšnit celkem 26 pokoji, z nichž úplně každý bude mít svůj vlastní pivní výčep. Aby toho nebylo málo, součástí sprch mají být speciální ledničky vybavené lahvovými pivy. Hostům tak během pobytu v krku rozhodně nevyschne.

„DogHouse je dárkem pro fanoušky našeho piva, kteří pivovar v Aberdeenshire navštěvují. Bude to na jejich chmelové dovolené rozhodně konečná stanice, taková pivní nirvána,“ svěřil se spoluzakladatel společnosti BrewDog James Watt.

Reklama

Výběr článků

Načítám