Hlavní obsah

Zemřel vynálezce kinder vajíček

V Itálii ve věku 83 zemřel William Salice, který je považován za vynálezce kinder vajíček (Kinder Surprise), tedy čokoládové pochutiny doplněné uvnitř o hračku. Podlehl následkům mrtvice, uvedla v pátek televize ARD. Pohřben bude v sobotu nedaleko severoitalské Pavie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Salice nastoupil v roce 1960 do společnosti na cukrovinky Ferrero, kde působil jako blízký spolupracovník majitele podniku Michela Ferrera, který zemřel loni.

S čokoládovým vajíčkem, uvnitř kterého je hračka, firma přišla na trh poprvé v roce 1972.

William Salice.

Televize ARD poznamenala, že to tehdy nebyl tak docela nový nápad, neboť podobné produkty byly v Itálii o Velikonocích běžné. Revoluční myšlenka ale spočívala v tom, že Salice chtěl vajíčka s překvapením nabízet po celý rok. Salice v čokoládovně Ferrero působil do roku 2007.

Kinder vajíčka čas od času čelí kritice, především kvůli tomu, že mohou představovat riziko, že děti spolu s čokoládou spolknou i některý z malých dílů skládací hračky. Z tohoto důvodu je dovoz těchto vajíček zakázaný do Spojených států. Celosvětově je evidováno několik případů, kdy se dítě udusilo po spolknutí hračky z vajíčka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám