Hlavní obsah

Za čtyři roky se z něj stal jiný člověk. Dokázal, co by do něj nikdo neřekl

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pouhými čtyřmi lety nemohla být pro Stuarta Eggleshawa představa uběhnutí maratónu dále. Vážil nějakých 235 kilogramů a dech mu docházel i při chůzi do vzdálenosti několika desítek metrů v kuse. Pak přišla ale v roce 2012 menší dopravní nehoda, která Stuarta přiměla přehodnotit jeho stávající život.

Foto: Profimedia.cz

Takto Stuart Eggleshaw zhubnul před dvěma lety. Nyní zvládl zaběhnout londýnský maraton.

Článek

Ačkoliv šlo jen o drobnou dopravní nehodu, skrz hlavu dnes čtyřiačtyřicetiletého muže šly myšlenky: „Kdyby to bylo vážnější, dokázali by mě vůbec vyprostit z automobilu? Nepotřebovali by na to nějaké speciální vybavení?” A to byl začátek změny, díky které během pouhých 16 měsíců zhubnul dosti neskutečných 144 kilogramů.

A Stuart se nespokojil s pouhým zhubnutím. Začal totiž konstantně pracovat na své fyzičce a cíl měl ve své hlavě jasný - jednou zvládnout uběhnout maraton. A to se mu nyní skutečně podařilo. Když doběhnul na 36. místě londýnského maratonu do cíle, nešetřil úsměvy.

Jen ho bolely nohy

Čas pět hodin a 37 minut sice není nikterak hvězdný, ale není těžké si představit, že samotné zdolání maratonu je pro něj něco obdobného jako pro horolezce stanutí na Mount Everestu.

„Cítím se opravdu dobře. Po 42 kilometrech překvapivě lépe než bych čekal. Akorát mě bolí nohy,” uvedl nadšený fanoušek klubu Mansfield Town, který hraje čtvrtou nejvyšší britskou fotbalovou soutěž.

Povzbuzovali ho cizí lidé

„Byla to fantastická zkušenost, když vás cizí lidé na ulici povzbuzují vaším jménem. Pomohli mi to zvládnout stejně jako někteří ostatní běžci, kteří mě hecovali, že to zvládnu,” popsal muž žijící ve dvacetitisícovém městě Kirkby-in-Ashfield.

„Před mým zhubnutím bych si ani ve svých nejdivočejších snech nepomyslel, že někdy uběhnu londýnský maraton,” dodal Eggleshaw, který si na konec tohoto týdne již naplánoval rekonvalescenční běh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám