Hlavní obsah

Jó, ulice! Remakeři Jožina z bažin znovu udeřili

Novinky, Jakub Kynčl

Německé metalové duo Berny & Kiese budou u našich sousedů znát jen opravdu ti největší gurmáni. Mladší z bratrů Martin je hlavou projektu Kiese Music v rámci kterého vystupujue s jinými hudebníky a tvoří hudbu nejrůznějších žánrů. Spolupráce s jeho bratrem Bernym však vytváří nefalšované perly pro ucho českého posluchače. Po Ivanu Mládkovi si vzali mladí metalisté na paškál výtvor Daniela Landy.

Jo Ulice - Berny & KieseVideo: Kiese Music

 
Článek

Metalová předělávka Jožin z bažin pro ně znamenala doposud největší úspěch, když si jejich remake Mládkovy klasiky přehrálo kolem čtvrt miliónu lidí převážně z České republiky. Právě tento relativní úspěch přiměl Martina s Bernym přijet do Prahy a natočit zde dostatek materiálů pro nový remake - skladby Jó, ulice od Daniela Landy. Podle videoklipu to vypadá, že si bratři užili v Praze jednu velkou party.

„Chtěli jsme zkusit předělat ještě jednu českou písničku a vybrali jsme si skladbu Jó, ulice. Jenže ta čeština, to je vážně peklo. Teď to zní jako kdybychom zpívali uliče a ne ulice. Sakra. No jo no, lepší to už asi nebude,” smál se Berny.

Pražská štace však nabyla pro německé metalisty kuriózních rozměrů, když se s nimi setkal nad pivem i Ivan Mládek, jehož skladbě Jožin z bažin oblékli velmi netradiční háv.

Při příležitosti tohoto setkání si navíc pro českého umělce připravili ještě jednu bonusovou předělávku - na frak dostala tentokrát Linda. Posluchači znalí němčiny se pak mohou nad skladbou pobavit dvojnásobně, protože mladí zpěváci „zapěli” mimo jiné o tom, že netuší, co texty Mládkových písní vlastně znamenají.

Berny & Kiese - Linda Video: Berny & Kiese

Kdo by snad čekal, že by Ivanu Mládkovi předělání jeho asi nejznámější písně vadilo, tak by se hrubě mýlil. Mládka totiž německé duo upřímně pobavilo. [celý článek]

Jožin z bažin (METAL Cover)

„Já se u toho mohl smíchy potrhat. Parodií a verzí Jožina z bažin je mnoho, ale tahle je vážně povedená. Beru to jako reklamu té mé písničce. A navíc se ten úvod klipu natočený v Chorvatsku vážně povedl, to byl super nápad,“ pochválil dvojici Mládek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám