Koblihu si vzal do parády filipínský šéfkuchař Björn DelaCruz z brooklynské restaurace Manila Social Club. Naplnil ji krémem z ročníkového šampaňského a polil polevou ze zlatých 24karátových plátků a výsledkem je jedinečná sladkost za 100 dolarů (zhruba 2,5 tisíce korun).

V případě zakoupení krabice s tuctem pozlacených koblih za ně po slevě zaplatíte v přepočtu „jen” 25 tisíc Kč.

Z houslisty šéfkuchařem

DelaCruz si svou restauraci otevřel teprve loni v dubnu. Tento rodák z Manily, který ovšem vyrostl v USA, dorazil do New Yorku s nadějí stát se houslistou, skončil ale ve firmě navrhující zábavné ponožky. Vařit se podle vlastních slov naučil během posledních let díky „intenzivnímu osobnímu studiu“.

Dnes podle The New York Times se svými bratry vlastní podnik v Brooklynu a podnikatelský duch nezapře: pracuje navíc na částečný úvazek i pro galerii v Bratislavě jako obchodník s uměním.