Hlavní obsah

Hodinky jako stvořené pro Darth Vadera

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížící se premiérou nového dílu ságy Star Wars se samozřejmě objevuje víc a víc předmětů s tematikou této legendární série. Některé stojí pár korun, jiné jsou naopak jen pro bohaté fajnšmekry. Do druhé kategorie patří i hodinky od amerického výrobce Devon s prostým názvem „Star Wars by Devon“.

Foto: Devon (3x)

Star Wars by Devon

Článek

Hodinky jsou založené na modelu Tread 1, ale už od pohledu je jasné, že se hodně přidávalo. Samozřejmě zůstalo zachováno ukazování času pomocí pohyblivých pásů místo ručiček, nicméně vnějšek se proměnil.

Výstupky na bocích mají odkazovat na Tie Fighter

Přibyla celá řada detailů, které pochopitelně odkazují na Star Wars, a to především na Darth Vadera a Impérium. Luke Skywalker a ostatní klaďasové tak musí hledat hodinky jinde.

Na první pohled zaujmou boky pouzdra vypadající jako křídla Tie Fighteru. Do tvaru nasávání motoru této vesmírné stíhačky jsou tvarovány i šroubky na pouzdru. Pásek pak má odkazovat na rukavice Darth Vadera a pokud by někdo měl stále pochyby o tom, že hodinky patří na temnou stranu síly, nechť se podívá na korunku, kde najde logo Impéria.

Star Wars by Devon

Strojek zůstal stejný jako u Tread 1. Ačkoliv tedy hodinky mají hodně pohyblivých součástí, nejedná se o čistě mechanické hodinky, protože k rozpohybování strojku jsou používány malé motorky a hodinky mají také baterku. Puristi by tak mohli namítnout, že se jedná o prosté quartzky.

A to hodně drahé quartzky, protože hodinky stojí 28 500 dolarů, tedy asi 725 tisíc korun. Vzniknou v limitované edici 500 kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám