Hlavní obsah

Robotický barman zvládne namíchat přes 40 koktejlů

Novinky, jky

Je barmanství ohroženou profesí? Výrobci ze společnosti Makr Shakr by si to asi přáli, ale už od prvního pohledu jsme si docela neoblomně jistí tím, že svůj rum old fashioned svěříme raději do živých a zkušených rukou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Robotického barmana může zákazník ovládat přes mobilVideo: Reuters

 
Článek

Robotický barman od italského výrobce se dostává do mnoha specializovaných časopisů po celém světě. Navrhnul jej technik a investor v jedné osobě - Carlo Ratti. Robotický systém byl poprvé představen na milánském World Expo koncem letošního srpna a od té doby se o něm píše všude.

Majitelé tohoto ocelově chladného barmana mohou ovládat přes své chytré telefony či hodinky a koktejly by měly být připraveny podle jejich přání.

Podle živého vzoru

Zajímavé jistě je, že Ratti se svým týmem učili robota pohybům podle opravdového živého barmana, podle kterého tento model vznikal. Mechanické ruce tak mohou nejednomu člověku připomínat pohyby nefalšovaného profesionála.

„Přístroj zatím umí namíchat více než 40 odlišných kombinací nápojů a rozhodně tím práce na robotickém barmanovi ještě nekončí,” informoval mluvčí výrobce Saverio Panata agenturu Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám