Hlavní obsah

Top Gear má nového moderátora

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým hlavním moderátorem motoristického pořadu Top Gear se stal Chris Evans, kterého si stanice BBC vybrala jako náhradu za Jeremyho Clarksona. BBC to oznámila v úterý s tím, že 49letý Evans podepsal tříletou smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Moderátor Chris Evans

Článek

„Slibuji, že udělám vše, co dokážu, abych navázal na to, co se dosud odehrálo, a posunul pořad dál,“ uvedl Evans.

O známém moderátorovi se jako o možné náhradě Clarksona spekulovalo dlouho, on to však popíral. Už v březnu na Twitteru napsal, že se o post moderátora Top Gearu ucházet nebude.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Novým moderátorem Top Gearu se stal Chris EvansVideo: Reuters

V úterý, tedy 97 dní po tomto tweetu, se ale na Twitteru ohlásil jako nový moderátor oblíbeného motoristického pořadu. Ve svém tweetu zároveň dodal, že neopouští ranní show stanice BBC Radio 2, kterou uvádí, a vyjádřil obdiv k předchozím třem moderátorům Top Gearu.

„Jsem nadšený, Top Gear je můj nejoblíbenější pořad všech dob,“ uvedl poté v prohlášení.

Z bývalé trojice moderátorů se k Evansovi na Twitteru vyjádřil zatím pouze James May, který mu popřál hodně štěstí. „Upřímně, je to odvážná volba hodná obdivu,“ napsal May.

Fanda do aut dostane tři milióny liber

Podle listu The Sun by měl během tří let, na které má smlouvu, od BBC dostat honorář tří miliónů liber, tedy asi 114 miliónů korun. Zatím není jasné, koho bude mít Evans jako spolumoderátory.

Foto: Profimedia.cz

Chris Evans s Jeremy Clarksonem, kterého v Top Gearu nahrazuje

Evans se v Top Gearu objevil už dříve jako host a v automobilovém světě není žádným zelenáčem. Jeho vášeň pro auta je dobře známá, sám například vlastní sbírku cenných veteránů a mimo jiné píše motoristický sloupek pro Mail on Sunday.

„O jeho znalostech a vášni pro auta se ví. V kombinaci s jeho jemným důvtipem a nepředvídatelností je perfektní volbou k tomu, aby se náš milovaný pořad posunul do budoucnosti,“ uvedla Kim Shillinglawová, která dohlíží na stanice BBC Two a BBC Four.

BBC uvedla, že přípravy na novou sérii Top Gearu začnou za několik týdnů.

Populární moderátor Jeremy Clarkson v pořadu Top Gear skončil koncem března po „nevyprovokovaném fyzickém útoku“ na produkčního pořadu Oisina Tymona. BBC mu po následném vyšetřování incidentu neobnovila smlouvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám