Hlavní obsah

Z nenávistného nápadu udělal byznys, na kterém během dvou týdnů zbohatl

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetiletý Matthew Carpenter z australského Newcastlu má čuch na podnikání. Má nápady a nebojí se je realizovat. Tentokrát se rozhodl, že se pustí do něčeho menšího a udělá takový novoroční vedlejšák - stránky, přes které by mohli lidé posílat obálky plné třpytek těm, které nesnášejí. Třpytky se rozlétnou kolem dokola a adresát se rozčílí. Stránky se staly hitem a on je po pár dnech prodal. Za velkou sumu.

Foto: www.shipyourenemiesglitter.com

Článek

Matthew Carpenter nesedí na svém pozadí a nečeká, až mu spadnou peníze do klína. Svému štěstí jde místo toho aktivně vstříc. Nápad byl přitom docela jednoduchý – přemýšlel, že na světě je mnoho lidí, kteří někoho nesnášejí. S tímto úsudkem se opravdu příliš polemizovat nedá.

Jeho podnikatelským slibem bylo naplnit obálky třpytkami společně s poznámkou, jak moc jejich život bude v budoucnu stát za nic.

„Jeden dopis a nekonečná frustrace za pouhých deset dolarů.“ Toto motto nalákalo více než jen několik zákazníků. Konkrétně jich bylo 2000. A vzhledem k tomu, že měl Carpenter jasno, že se tomuto projektu nechce věnovat na plný úvazek, dal stránky na prodej. A ty měly vzhledem k tomu, že je za krátkou dobu navštívilo 2,5 miliónu lidí, značnou hodnotu.

Předsevzetí vyšlo

„Dal jsem si předsevzetí, že budu pracovat na více menších projektech, a tohle mě napadlo jako první. Jako dítě jsem vždy dostával přáníčka od přátel a rodiny, která obsahovala třpytky. Nesnášel jsem to. Tak se narodila moje stránka. Byl to spíš tak trochu vtípek, nečekal jsem, že to získá tolik zájmu,“ uvedl mladík pro australská média.

„Začalo to žít svým životem a já bych nestíhal vyřizovat objednávky. Proto jsou nyní stránky pozastaveny a čekají na nového majitele,“ dodal Carpenter před prodejem.

Doména Shipyourenemiesglitter.com byla spuštěna 12. ledna. Carpenter ji zpeněžil o pouhých devět dní později za 85 000 amerických dolarů, tedy 2,1 miliónu korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám