Hlavní obsah

Koblihový burger má tolik kalorií, kolik by měla pozřít dospělá žena za den

Novinky, jky

Hrozivých 1996 kalorií, 53 gramů nasycených tuků a 8,2 gramu soli obsahuje hamburger nesoucí jasný a výstižný název Double Donut Burger, který umístil do nabídky britský fast-foodový řetězec Hungry Horse pub, který má po zemi 220 poboček. Kritici jej však přejmenovali na infarktový hamburger a řetězec za něj tvrdě odsoudili.

Foto: Hungry Horse Pub

Double Donut Burger

Článek

Hamburger se skládá ze dvou plátků hovězího masa, na kterých je rozpuštěný sýr. Dále jsou uvnitř čtyři plátky uzené slaniny, barbecue omáčka a vše obklopují dvě cukrem polévané koblihy. Podle všeho jde o nejnezdravější jídlo, které kdy ve Velké Británii nějaký z fast-foodových řetězců umístil do prodeje. Kritikům pak vadí zejména to, že se tento řetězec označuje za ideální místo pro rodiny s dětmi.

Kalorií má burger tolik, že by dospělá žena správně vyjma tohoto burgeru v daný den už neměla sníst nic jiného. Třiapadesát gramů nasycených tuků je pak značně nad doporučeným denním příjmem žen (20 gramů) i mužů (30 gramů). I soli je v něm s hodnotou 8,2 gramu pro dospělého člověka více, než by měl za den zkonzumovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

A pokud by si člověk snad chtěl k burgeru objednat ještě hranolky a jako dezert speciální cheesecake, kalorická kalkulačka se zastaví na čísle 3287, což je dávka, kterou si může dovolit tak maximálně manuálně pracující muž.

Infarkt na talíři

„Je to prostě absurdní a nezodpovědné. Nechci nikomu kazit radost, ale proč je takové jídlo vůbec dostupné? Tenhle hamburger představuje doslova infarkt na talíři,” pohoršovala se nad novým burgerem výživová poradkyně Mel Wakemanová a dodala, že by člověk potřeboval běžet bez ustání zhruba tak tři hodiny, aby si mohl dovolit tento burger bez větších výčitek sníst.

Jenže mluvčí řetězce Steve Jebson v nové pochoutce nic špatného nespatřuje. „Naše menu obsahuje nízkokalorické laskominy stejně tak jako podobné speciality, které si může náš zákazník čas od času dopřát.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám