Hlavní obsah

První levitující koktejl světa se konzumuje ze vzduchu a opíjí po pár kapkách

Novinky, jky

Britský vynálezce Charlie Francis stvořil úchvatný nápoj, který nechává vznášet pomocí nadzvukových vln. Maličké kapky velmi silného alkoholu chytá člověk přímo ze vzduchu, do kterého je vysílá zařízení Levitron, které pro tento účel Francis sestrojil. To ovšem žádný převratný vynález není, převratné je asi jen to, jak s ním nakládá.

BEZ KOMENTÁŘE: Levitující koktejl se vznáší ve vzduchu

 
Článek

Francisova firma se specializuje na výrobu podivných a originálních dezertů. Třicetiletý inovátor měl však za to, že nudné jsou nejen typické dezerty, ale také způsob, jakým pijeme alkohol.

S pomocí speciálního zařízení tak už nechal levitovat gin s tonikem. Koktejl měl pro představu 35 procent alkoholu. Poté došlo i na Bloody Mary, kterou připravil z vodky o obsahu 80 procent alkoholu. Koktejly musí být prý velmi silné z toho důvodu, že je člověk v levitující formě konzumuje pouze ve velmi malém množství. Není tak těžké opít se po konzumaci pouhých několika kapek.

Ač to zní jako nějaký povedený britský žertík, tak na výrobě přístroje, jenž vydává supersonické vlny, spolupracoval Francis s profesorem univerzity v Bristolu, který se jmenuje příznačně Bruce Drinkwater.

Svítící zmrzlina

Sestavit a připravit přístroj na tvorbu unikátních koktejlů trvá dvě hodiny a náklady na jeho vynalezení byly vyšší než jeden milión korun. Podobné vynálezy sice už najdete i v některých hračkářstvích, ale ty rozhodně neumějí nechat levitovat koktejl a dostat jej do takové podoby, abyste jej mohli pít ze vzduchu.

„Cenu budeme muset samozřejmě výrazně srazit, ale jinak je to úžasné. Bereme to jako součást našeho projektu jedení bez příborů. Příště bychom se rádi zaměřili na létající popcorn,” uvedl Francis, který už na trh přišel třeba se zmrzlinou svítící ve tmě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám