Hlavní obsah

Nový vynález dobíjí zaměstnancům energii během deseti minut

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedíte kolikrát v práci, tupě zíráte do vašeho open space prostoru a přemýšlíte nad tím, že vlastně vůbec nic nevnímáte? V takovou chvíli stejně nic hodnotného nevytvoříte, a tak je ideální dát vašemu mozku malou pauzu a čekat, až bude mít znovu sílu pracovat. Nový vynález, který nese název Calmspace, by měl unaveným zaměstnancům tuto proceduru zjednodušit.

BEZ KOMENTÁŘE: Calmspace - místo k odpočinku přímo v kancelářiVideo: Haworth

 
Článek

Možná byste to mohli zkusit nadhodit na vaší další poradě. Americká společnost vyrábějící nábytek do kanceláří vytvořila unikátní alternativu ke starému obnošenému gauči, na který se stejně nikdo neodváží lehnout. Nese název Calmspace a umožňuje zaměstnancům během pracovní doby efektivně odpočívat a regenerovat své síly.

Speciální miniaturní místnost obsahuje speciálně vytvarovanou a sklopenou matraci a jednoduchý světelný systém vytvořený specialisty na zdraví a wellness, který vás nejdřív uvádí do vln odpočinku temně červenou barvou a probouzí zpět do reality změnou do modré barvy. Vše je navržené tak, aby mohli zaměstnanci co nejlépe relaxovat během 10, 15 či 20 minut.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Haworth

Tvůrci se nezmiňují, jak kvalitní je odhlučnění okolního prostoru. Každopádně vždy můžete použít špunty do uší...

Najde místo na moderních pracovištích

Společnost Haworth přišla s tímto vynálezem společně se studií, která ukazuje, že úroveň energie u zaměstnanců výrazně klesá mezi jedenáctou hodinou dopolední a čtvrtou odpolední. Právě krátký, ale kvalitní odpočinek dokáže zaměstnancům pomoci znovu pracovat efektivněji a cítit se lépe.

Foto: Haworth

Usíná se vždy nejlépe za červeného osvětlení. Tvůrci přístroje to dobře vědí...

Studii provedly organizace Fraunhoferův institut průmyslového inženýrství s Evropským spánkovým centrem, a tak společnost Haworth zřejmě dobře ví, kam investuje své peníze.

Je pravděpodobné, že se tento vynález stane v nadcházejících letech součástí pokrokových pracovišť, kde jsou zaměstnanci vystavováni velkému psychickému tlaku, a mají tak vyšší potřebu odreagovat se a odpočinout si. Přece jen je lepší zalézt na deset minut do budky než hledat rozptýlení ve sklence s alkoholem...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám