Hlavní obsah

Největší balení piva na světě si z obchodu sami neodnesete

O americkém státě Texas se říká, že je tu všechno mnohem větší než jinde. A dokázat se to rozhodl i místní malý pivovar Austin Beerworks, který uvádí na trh patrně největší balení piva na světě - každé obsahuje celkem 99 plechovek jeho světlého ležáku značky Peacemaker (mírotvůrce), uvedla agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší balení piva na světěVideo: Austin Beerworks

 
Článek

„Příruční balení“ piva je dlouhé 2,13 metru a obsahuje tři řady po 33 plechovkách. Váží 37 kilogramů a prodávat se bude patrně za 99 dolarů (asi 2000 korun). První pivní rekordman se na pultech objevil ve čtvrtek. Vzhledem k velikosti krabice výrobce radí, ať si s sebou zájemci raději vezmou kamaráda, jinak by nemuseli balení odnést.

„Nejdříve jsme to mysleli jako žert,“ řekl Michael Graham, spoluzakladatel pivovaru v texaském Austinu. Ale spousta lidí to začala brát vážně, dodal. Přestože není snadné podobné zboží ukládat do regálů, zájem obchodů byl tak velký, že se pivovar rozhodl jim vyhovět.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Pivovar si objednal celkem 1500 na míru vyrobených krabic. Na trh nepustí všechny najednou, ale v příštích měsících je bude postupně rozvážet po obchodech. Ke speciálnímu balení se možná vrátí až v příštím roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám