Hlavní obsah

Začarovaný trojúhelník: Muži chtějí na seznamkách mladší ženy, je však chtějí starší

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

On-line seznamky jsou v dnešní hektické době stále častějším místem pro seznámení se s protějškem. Jenže mnoha lidem chybí základní představa o tom, v jaké věkové skupině mají relativně největší šanci na seznámení. Muži totiž v naprosté většině případů hledají ženy ve výrazně nižší věkové skupině, než ve které by měli největší šance.

Foto: Seznam.cz

Data seznamek potvrzují jedno a to samé - muži mají větší šanci u stejně starých či o něco starších žen.

Článek

„Píšou mi neustále starší ženy. Omlouvám se, ale k tomu nedojde.” Nejednou je možné spatřit tento či podobný komentář v mužských profilech. Seznamka OkCupid nyní přišla se zjištěním opřeným o svá data, že muži ve věku 22 až 30, kteří tvoří skoro dvě třetiny uživatelů on-line seznamek, se zaměřují takřka výhradně na ženy mladší, než jsou oni sami.

Hledání ideální partnerky v nižší věkové sféře podle studie ovšem přináší také více odmítnutí. A to poměrně výrazně. Kdyby muži hledali ve skupině žen, které jsou jen o několik málo let starší než oni, měli by vyšší šance. A to výrazně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Píší si i s mladšími

Data seznamky však ukazují, že čím jsou muži starší, tím hledají relativně mladší a mladší partnerky. Naproti tomu nejvyšší věkový limit při hledání partnerky je obvykle nastaven pouze o něco málo výše, než je jejich věk. Průměrný 31letý muž hledá na seznamce obvykle ženy ve věku 22 až 35 let. A to se ještě prohlubuje s věkem - 42letý muž totiž hledá dívky ve věku 27 až 45 let.

Ještě jedna zajímavost ze statistik této seznamky však stojí za zmínku. Průměrný 30letý muž tráví stejně času psaním zpráv dívkám do 20 let věku jako těm v jeho věku. Tráví tedy značný čas i psaním dívkám, které jsou pod požadovaným věkovým minimem. Naopak zprávy od žen, které jsou jen o několik let starší, často ignorují.

Ať se lidé zařadí sami

Tato zjištění podporují i data z největší české internetové seznamky Lidé.cz. Z těch lze vyčíst, že muži ve věku kolem 30 let oslovují jednoznačně nejvíce ženy kolem 20 let. Muži kolem 40 let pak nejčastěji oslovují ženy kolem 30 let. Rozdíl mezi oslovováním žen kolem 20 let a 40 let přitom není výrazný. Ženy naproti tomu oslovují nejvíce muže v jejich věkové skupině.

„Čistě statisticky vzato mají muži největší šanci u žen starších, než jsou oni, což je zejména pravda u mužů mezi 25. a 40. rokem. I z tohoto důvodu neoperujeme na službě Lidé.cz s přesným věkem a necháváme lidi, aby se zařadili pouze do přibližné věkové kategorie. Třeba 36letá žena se pravděpodobně sama definuje jako 'okolo 30 let', a zvýší tak šanci, že bude oslovena více muži, kteří splňují její věková kritéria,” řekl Novinkám produktový manažer Lidé.cz Marek Vacek.

Oslovení ve stejné věkové skupině zvyšuje šance

Vše navíc krásně podtrhuje i úspěšnost mužů oslovujících ženy na Lidé.cz. Muži kolem 30 let totiž odeslali výrazně nejvíce žádostí o komunikaci ženám kolem 20 let, ale úspěšní byli jen v 16 procentech případů. Pokud oslovili podobně staré ženy, měli šanci o dvě procenta vyšší. Rozdíl je však markantnější u mužů kolem 40 let věku. Ženy kolem 30 let jim zareagovaly jen ve 13 procentech případů, zatímco ty v jejich věkové skupině v 21 procentech případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám