Hlavní obsah

Žil v chatrči bez vody a topení. V bance měl milióny

Novinky, vpl

Držel se úplně stranou od lidí v rozpadlé chatrči bez topení a tekoucí vody. George Konnight (79) si nade vše cenil samotářského, poustevnického života. Teprve po jeho smrti vyšlo najevo, že byl několikanásobný milionář. Mohl si toho dovolit nemálo: drahý automobil, luxusní rezidenci, cesty do vzdálených zemí.

Foto: Profimedia.cz

Muž své jmění příliš neřešil. Z peněz z prodeje pozemku si pouze klidně žil.

Článek

„Dům“, který muž obýval, však těch několik málo hostů, jež k sobě pustil, popsalo jako zanedbanou, chátrající boudu. Minulý pátek našli Konnighta mrtvého na odlehlém a zalesněném pozemku asi 35 kilometrů severně od New Yorku. „Na kontě v bance měl tři milióny dolarů (60 miliónů korun),” potvrdil listu The Journal News jeho právník Thomas O´Connell. Získal je, když prodal 13 hektarů z celkové plochy 80 hektarů rodinných pozemků.

„Vedl velmi prostý život, nezvykle asketický, skoro jako dobrovolný vyděděnec. Najal si advokáta a jednoho chlapíka, který na něho tu a tam dohlédl, opravil a zařídil mu vše, co potřeboval.” Policie nasadila psy-stopaře, když lidé Konnighta několik týdnů nespatřili. Pitva potvrdila přirozenou smrt. Zřejmě se mu stal osudným zhoršující se zdravotní stav, když se toulal po lesích a sbíral dřevo na topení, podotkl policejní mluvčí Mark Emma.

Advokát ze Zlatých stránek

Po smrti obou sester žil Konnight sám na usedlosti, kterou rodina kdysi využívala jako farmu. Sourozenci tady strávili prakticky celý život a nikdy neměli žádné zaměstnání.

„Když potřebovali peníze, prodali část pozemků. Rodina vlastnila původně kolem 200 hektarů. Užívali si idylického životního stylu – vzdáleni od okolního světa, takřka na jiné planetě, obklopeni stromy a srnci, s toulkami po lese a koupáním v jezeře,” vysvětlil O´Connell a dodal, že se poprvé doslechl o svém klientovi před 15 lety, kdy hledal advokáta kvůli smlouvám o prodeji.

„Narazil na moje jméno ve Zlatých stránkách a řekl, že se mu líbilo, jak na papíře vypadá.” Dodal, že Konnight měl v běžném životě potíže, obzvlášť když zůstal sám. „Jeho sestry byly dominantní typy, rozhodovaly, naplánovaly mu dny,“ vysvětlil. Teprve nedávno se O´Connellovi podařilo sjednat pro Konnighta pojištění.

„V květnu jsem ho vzal k lékaři – poprvé od jeho dvanácti, kdy mu vyoperovali mandle.”

Se sousedem se jen zdravili

To, jak sourozenci žili izolovaně, dokládá výrok Eugena Ericksona, jejich souseda od roku 1956. „Až umanutě se vyhýbali lidem. Když jsme se čirou náhodou potkali, pozdravil jsem je a prohodil pár nezávazných vět, třeba o počasí. Nikdy jsem nedostal jinou odpověď než pozdrav. Vlastně jsem je vůbec neznal.”

Také Beverly Mooreová (75), vzdálená sestřenice Konnightových, se přihlásila o slovo. Potvrdila, že se s nimi naposledy viděla na pohřbu jejich dědečka. To se psal rok 1973.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž, který žije bez peněz

Máte za to, že nemůžete žít bez peněz? Ir Mark Boyle se v listopadu 2008 rozhodl žít bez jakéhokoliv příjmu, bankovního účtu a všech útrat. Co si o tom myslí...

Výběr článků

Načítám