Hlavní obsah

Cestovatel obepluje svět na plachetnici, na palubě bude mít zahradu i slepice

Novinky, znk

Ital Matteo Miceli chce obeplout svět na plachetnici. Na tom by nebylo ještě nic tak výjimečného - až na to, že si s sebou poveze i zahradu se slepicemi. Dobrodruh vyrazí na cestu sám v 12metrové plachetnici Este40, kterou si postavil.

Foto: koláž Novinky s použitím www.ilfattoquotidiano.it

Ital Matteo Miceli chce svou cestou ukázat, že je podobná ekologická plavba možná.

Článek

Italovým cílem je absolvovat celou plavbu bez zastávek: potřebnou energii mu poskytnou sluneční paprsky, vítr a voda a bude ukládána v experimentálních lithiových bateriích.

Cestovatel bude mít na palubě také malou ekologickou zahradu a dvě slepice, které mu budou snášet vejce. Mořskou vodu mu bude odsolovat speciální přístroj. Miceli tím míní přesvědčit skeptiky, že člověk může žít v naprostém souladu s přírodou.

Nebude to jeho první dobrodružství

„Chci dokázat, že je možné obeplout svět na 12metrové plachetnici za méně než pět měsíců a zároveň být stoprocentně soběstačný i uprostřed oceánu,“ vysvětlil listu La Repubblica italský dobrodruh, jehož láska k moři začala už v dětství, kdy u svého domova v římské Ostii brázdil vlny na windsurfu.

V roce 2005 spolu s kolegou obeplul na palubě šestimetrového neobytného katamaránu (plavidlo se dvěma trupy) vlastní výroby Atlantský oceán ze Senegalu po Guadeloupe, o dva roky později pak už sám na stejné lodi doplul za 14 dnů z Kanárských ostrovů do Guadeloupe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám