Hlavní obsah

Diváckou cenu Práva stále ovládá thriller o novinářce a Islámském státu

• Aktualizováno
Novinky, Lenka Hloušková

Beze změny. Tak by se daly shrnout úterní prozatímní výsledky hlasování o divácky nejoblíbenější film 53. ročníku MFF KV. Druhým dnem vede nejoblíbenější desítku thriller Profile líčící práci novinářky snažící se pochopit nábor dívek pro Islámský stát. Nicméně divákům se líbili i čeští, respektive českoslovenští skateboardisté ve snímku King Skate.

Uvedení filmu King Skate ve VarechVideo: Novinky

 
Článek

Uvedení českého snímku ve Velkém sále Thermalu si v pondělí nenechaly ujít stovky lidí. Nový český film King Skate o začátku skateboardingu v tehdy ještě socialistickém Československu se jim podle dlouhého potlesku i podle hodnocení, které mu dali, líbil.

Takhle tehdejší atmosféru popsal Petr Forman, jeden z prvních lidí, kteří na skateboardu u nás jezdili: „Jednoznačně jsme propadali pocitu, že jsme díky tomu skejtu výjimeční. Uměli jsme něco ojedinělého a lidi se zastavovali a koukali. A pak i v té partě byli výjimeční kluci, kteří svou odvahou předčili ostatní. Nešlo přitom o sportovní výkon, spíš o hecování, co kdo dokázal překonat – tím inspiroval ty další. Šlo o to kamarádství.”

Profil vede

Nicméně první místo žebříčku stále patří snímku Profil. Jeho děj se točí kolem investigativní novinářky, která si kvůli vyšetřování náboru mladých dívek do ISIS založí falešný facebookový profil a je vzápětí kontaktována jedním ze členů teroristické organizace.

Foto: KVIFF

Dívky na síti, investigativní novinářka,terorista - to je film Profil.

Český názevOriginální názevZnámka
1.ProfilProfile1,09
2.Tísňové voláníDen Skyldige1,21
3.Cizinci ve vlakuStrangers on a Train1,21
4.King SkateKing Skate1,24
5.BlacKkKlansmanBlacKkKlansman1,33
6.GeulaGeula1,34
7.Křišťálová labuťKhrustal1,40
8.DívkaGirl1,41
9.LuckyLucky1,42
10.Jeřábi táhnouLetyat Zhuravli1,42

Reklama

Výběr článků

Načítám