Hlavní obsah

Spaghetti western a eurokrize

Novinky, Stanislav Dvořák

Dvě témata - western a eurokrizi - spojuje nečekaným způsobem dokument Tenkrát ve snu: Cesta za posledním spaghetti westernem režiséra Tonislava Hristova.

Foto: kviff.com

Obyvatelé westernového městečka doufají v zázrak.

Článek

V ospalém španělském městečku Tabernas se kdysi natáčely slavné westerny s Peterem Fondou či Claudií Cardinalovou. Dnes tu zuří krize, ze které někteří obyvatelé obviňují hlavně euro - ať už je to jakkoliv, filmové štáby se každopádně přesunuly jinam.

Jednoho dne se městečkem začne šířit zpráva, že se tam opět bude točit a že má přijet samotná Claudia. Každý druhý je nezaměstnaný, a tak se nelze divit přímo dětskému nadšení, se kterým se připravují na budoucí role.

Chudá dělnice vesele telefonuje matce, že už skoro má práci, a o humorné momenty se postarají tamní štamgasti hádající se s modrookým štramákem (pravděpodobně jde o nemanželského syna herce Petera Fondy, kterému je neuvěřitelně podobný).

V dojemném dokumentu se střídají momenty naděje a zklamání malých španělských „lidiček”, snících o konci vleklé krize a obnovení zašlé slávy jejich obce. Přijede nakonec ta Claudia?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám