Hlavní obsah

Stejná srdce: Drama o boji homosexuálů proti viru HIV

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adaptace divadelní hry Larryho Kramera Stejná srdce se ve svém ději vrací o víc než tři desítky let a na pozadí několika silných lidských příběhů se zabývá snahou homosexuálních aktivistů získat spojence v boji proti tehdy neznámému viru HIV.

Foto: KVIFF

Mark Ruffalo (vpravo) a Matt Bomer

Článek

Začátek osmdesátých let a promiskuita jako hlavní program sexuální politiky gayů, to je bod, z něhož vychází děj filmu režiséra Ryana Murphyho Stejná srdce.

Nečekejte však trapně jednoduchou zápletku o tom, jak se dva tři kluci mají rádi. Hlavní postava Ned Weeks se více než o pozornost mužů spolu s dalšími aktivisty dožaduje pozornosti starosty, vlády, velkých institucí, kohokoli, kdo by vzal na vědomí nebezpečí tehdy neznámého viru, jenž se především v gay komunitě šířil rychlostí blesku. Jeho snaha se však zdá být marná.

Skvělé herecké výkony, umocněné vizuální stránkou, která tématu filmu dodala na intenzitě a z níž divákovi běhá mráz po zádech, předvedli představitelé hlavních rolí Mark Ruffalo (Ned Weeks), Matt Bomer (Nedův partner) a především Julia Roberts v roli na vozíček upoutané lékařky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám