Hlavní obsah

Pivo teče pod Thermalem proudem, fronty se čekají rovněž na bagety

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi přívaly filmového umění v karlovarských kinosálech je třeba také myslet na základní lidské potřeby. K tomu slouží návštěvníkům Karlových Varů v případě jídla a pití především prostor pod festivalovým centrem v Thermalu. Nejvíce jde na dračku pivo, ale fronty se stojí rovněž na bagety. Letí jako každý rok také halušky se zelím.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nejvíce plno bylo v sobotu u stánků pod Thermalem v Bageterii Boulevard.

Článek

Bageteria Boulevard, která byla v sobotu dopoledne doslova v obležení baťůžkářů, funguje po dobu festivalu nonstop. „Bagety v průměrné ceně 79 korun nabízíme zapečené na grilu i studené. V nabídce jsou kupříkladu sýrové nebo masové,“ uvedla výkonná ředitelka bageterie Jitka Remsová.

Polední menu vyjde na 139 či 149 korun. „Jeho součástí je bageta a pečené brambory s domácí tatarkou a vlastní ledový čaj. Přitom lze brambory nahradit polévkou či zeleninovým salátem,“ prozradila ředitelka s tím, že v prodeji jsou rovněž domácí citronády nebo zmrzlinové nápoje. Nechybějí ale ani dezerty, kupříkladu jablečný koláč.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Především zahraniční hosté festivalu dávali přednost stanu Lobkowicz.

Stan Lobkowicz stojí téměř naproti bagetérii a je otevřený od devíti ráno do pěti do rána. Pódium s ratanovým nábytkem nabízí kultivované prostředí, které vyhledávají především zahraniční hosté festivalu. Pivovarský guláš tady vyjde na 149 korun a vepřové koleno na černém pivu na 169 korun. Kdo má rád sladké, může zkusit čerstvý grilovaný ananas za 35 korun.

„Největší zájem je ale o pivo, už jsme prodali opravdu hodně hektolitrů,“ uvedl číšník s tím, že dvanáctka Lobkowicz stojí 40 korun. Mojito 85 a půl litru limonády 25 korun.

Pod velkým sálem Thermalu má stánek Catering Vion. „Šlágrem číslo jedna jsou opět halušky se zelím,“ uvedl majitel firmy Zoltán Javorka. „Letošní naší novinkou jsou potom kuřecí a hovězí hamburgery,“ pokračoval. Na 25 korun za deset deka vyjdou farmářské brambory s uzeninou. Pivaři mohou být ovšem překvapeni ve stánku stojícího vedle veřejných záchodků v Dvořákových sadech, protože tam chtějí za plzeňskou dvanáctku 70 korun. To naproti ve stánku u hotelové diskotéky v Thermalu stojí jen 40 korun. Zde mají i míchané nápoje v ceně od 70 do 90 korun. Mezi nimi je například i nápoj s exotickým názvem Sex on the Beach (Sex na pláži), což je vodka, broskvová vodka, pomerančový džus a grenadina.

Za Thermalem směrem do lázeňské části města stojí stan Jameson, kde nabízejí různé koktejly s whiskey v základu v cenách do 135 korun za nápoj. Lze se tady ale i najíst. Bagety jsou za 89 korun a panini nebo třeba gulášek za rovných 80 korun. Prodávají tu ale i dezerty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám