Hlavní obsah

RECENZE: Revival kandiduje na českou komedii roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Čtveřice rockerů se vrací na scénu. Důchod jim klepe na dveře, ale když stojí na pódiu, nikdo je nezastaví. Komedie Alice Nellis Revival stojí na divácky vděčném tématu a skvělých hercích, které jsme pohromadě na plátně ještě neviděli.

Foto: Bontonfilm

Kapela Smoke z filmu Revival

Článek

Bolek Polívka, Miroslav Krobot, Karel Heřmánek a Marián Geišberg hrají čtyři muzikanty, jejichž skupina se rozpadla už v sedmdesátých letech. Nikdo z nich pak nedělá v životě to, co opravdu chtěl. Jeden má krachující studio, druhý učí v hudebce, třetí zase trpí pod diktaturou manželky, která mu každý den nařizuje, co je správné.

Revival: Cesta do RakovníkaVideo: Bontonfilm

Na prahu stáří se jim naskytne možnost comebacku skupiny Smoke. Někteří se bojí - přesvědčí je až lež prohnaného manažera o blížící se smrti baskytaristy (Polívka). Nikdo netuší, že ve skutečnosti je smrtelně nemocný frontman (Geišberg), který ale furiantsky dál hraje roli rockové hvězdy a razí heslo, že když se smrt blíží, je třeba si to ještě užít!

Foto: Bontonfilm

Miroslav Krobot ve filmu Revival

Podobné náměty o starých rockerech byly ve filmu zpracovány mnohokrát. Scénář je sice částečně předvídatelný, ale u tohoto typu komedie to ani moc nevadí.

Fantastické herecké výkony na sebe strhávají veškerou pozornost. Divoký Geišberg baví svou neschopností dospět a sprosťáctvím, své hlášky má i Polívka a Heřmánek. Krobot zase skvěle hraje ušlápnutého manžela rázné ženy (Zuzana Bydžovská) diktující ekologicko-alternativní životní styl.

Yoko Bydžovská

Hudební historie jen trochu znalý divák hned pochopí, že postava Bydžovské tak trochu paroduje osud Yoko Ono, která odloudí kamarádům nejtalentovanějšího člena skupiny (zde Krobot).

EXKLUZIVNĚ: Kalhotky fanynek i holý zadek. Komedie Revival je o rockenrollu

Film má spád, gagy i dojemné momenty. Dostatek humorných situací přináší také postava slizkého manažera (Richard Genzer), který připravuje různé lži pro veřejnost a jeho majstrštykem má být falešný kolaps člena skupiny na koncertě v Rakovníku.

Revival se dá označit za nejdiváčtější film letošního karlovarského festivalu a podle všeho ho čeká velký komerční úspěch.

Celkové hodnocení: 85%   

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám