Hlavní obsah

Podívejte se zdarma na čtyři festivalové filmy, mezi nimi soutěžní Zoufalci a 3 sezóny v pekle

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se poprvé spojil s webovým portálem MUBI. Na něm budou do 10. července čtyři filmy zdarma ke zhlédnutí pro prvních 300 diváků. Festival tak mohou "ochutnat" i ti, co do Varů nepřijeli.

Článek

Prvním zahraničním filmem je Libanon, vítězný snímek z MFF v Benátkách, který je na festivalu uváděn v sekci Horizonty. Režie se ujal izraelský tvůrce Samuel Maoz. Jeho celovečerní debut inspirovaný traumatizujícími zážitky z první libanonské války vypráví o dvacetiletých mladících, kteří se ocitají poprvé v akci a místo hrdinské pýchy je zachvacuje demoralizující děs ze všudypřítomné smrti.

Druhým zahraničním snímkem je 80 dnů režiséra Jona Garaña. Španělský film o vztahu dvou žen, uvědomujících si i po mnoha letech odloučení vzájemnou přitažlivost, byl zařazen do sekce Jiný pohled.

Českou kinematografii zastupují 3 sezóny v pekle oceněné řadou cen a zařazené do hlavní soutěže karlovarské přehlídky a Zoufalci [celá zpráva] režisérky Jitky Rudolfové se Simonou Babčákovou, Jiřím Havelkou, Jaroslavem Pleslem a Jakubem Žáčkem v hlavních rolích. Komedie o šestici třicátníků hledajících svou životní cestu soutěží v sekci Na východ od Západu.

Na filmy se podívejte ZDE

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám