Hlavní obsah

Karlovarský festival přivítá ještě Scotta Coopera a Adriana Greniera

Právo, far

Ve středu oznámili pořadatelé 45. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který začne v západočeském lázeňském městě tento pátek, jména dalších hostů. Budou jimi Scott Cooper a Adrian Grenier.

Článek

Herec a režisér Scott Cooper osobně uvede festivalový zahajovací snímek, svůj režijní debut ověnčený dvěma Oscary Crazy Heart s Jeffem Bridgesem v hlavní roli.

Film vypráví o countryovém písničkáři Otisovi, který se v sedmapadesáti už jenom potlouká po jednodenních štacích v malých barech, hraje na kytaru a zpívá, ale hlavně pije, aby se pokusil spláchnout svou bolest. Na své cestě potká sympatickou novinářku Jean a jejího čtyřletého synka Buddyho.

Scott Cooper patří k filmařským talentům, kteří ve své práci spojují práci herce, autora i režiséra. Studoval na Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku. Od konce 90. let se začal objevovat ve vedlejších rolích v televizních seriálech.

Hlavní roli získal v dramatu o válce ve Vietnamu Vlčák Rain (Rain, 2001, režie R. J. Wilson) a v romantickém dramatu Save It for Later (2003, r. C. Brigham). Napsal scénář k hororu Dům v temnotách (For Sale by Owner, 2009), který spoluprodukoval a kde si pod režijním vedením Roberta J. Wilsona zahrál hlavní roli.

Za svého filmařského mentora považuje herce, producenta a režiséra Roberta Duvalla, s nímž se setkal při natáčení válečného dramatu Bohové a generálové (Gods and Generals, 2003, r. R. F. Maxwell) a westernové minisérie Prolomená stezka (2006, r. W. Hill).

 Přijede Adrian Grenier, hvězda seriálu Vincentův svět

Dalším hostem bude americký herec, režisér a člen newyorské kapely The Honey Brothers Adrian Grenier. Přijede představit svůj dokument Teenage Paparazzo, který se zabývá vztahem celebrit a médií.

Adrian Grenier je divákům znám především jako hvězda seriálu Vincentův svět. Hereckou kariéru začal v roce 1997 v dramatu Na vlastní pěst, dva roky poté mu popularitu přinesla hlavní role v romantické komedii Šílená jízda (Drive Me Crazy, r. John Schultz).

Dvakrát se objevil ve filmu Woodyho Allena – Celebrity (1998) a Cokoliv (Anything Else, 2003), hrál ve sci-fi Stevena Spielberga A.I. Umělá Inteligence (Artifical Intelligence: AI, 2001) nebo válečném snímku Gregoryho Hoblita Hartova válka (Hart´s War, 2002). Nejnověji se objevil v komedii Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada, r. David Frankel).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám