Hlavní obsah

Krasavec Antonio Banderas je ve Varech, vítaly ho stovky fanoušků

Právo, Novinky, far, lh
KARLOVY VARY
Aktualizováno

Španělský herec Antonio Banderas je vedle Johna Malkoviche a Miloše Formana další hvězdou festivalu. V pátek kolem poledne přiletěl na letiště v Karlových Varech. Záhy odpovídal na dotazy nedočkavých novinářů. Přiznal mimo jiné, že se nebrání natáčení komerčních snímků, jen se mu musejí líbit.

Článek

Banderas ve Varech rovněž zavzpomínal na natáčení dobrodružství chrabrého Zorra. A proč roli tehdy přijal? "Znal jsem předem jméno producenta. Jmenoval se Steven Spielberg. Bylo jasné, že film bude bombou," řekl s úsměvem na tiskové konferenci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Polibek všem před tiskovou konferencí.

Vyjádřil se také k otázce, zda bude někdy v budoucnu ještě spolupracovat s Pedrem Almódovarem, jehož filmy ho proslavily. "Almódovar? Tak to je na něm. Náš vztah je pořád dobrý. Až mě bude potřebovat, zavolá mi. A já budu připraven nabídku přijmout."   

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fanoušci dostihli Banderase i před tiskovou konferencí.

Rozdával úsměvy i podpisy 

Banderas dorazil do Varů ve skvělé náladě. Před tím, než se ubytoval v Puppu, rozdal desítky podpisů. Zájem o autogram byl enormní.

Foto: Petr Horník, Právo

Španělský krasavec vystupuje z limuzíny.

Foto: Petr Horník, Právo

Polibek na přivítanou - Bartoška a Banderas

Foto: Petr Horník, Právo

Banderas je ubytovaný v Puppu.

Banderas je poslední velkou star letošního karlovarského festivalu. V sobotu převezme Cenu prezidenta festivalu a na vlastní přání uvede film Letní déšť, ve kterém nehraje, ale režíroval ho.

"Pokusil jsem se v něm ztvárnit své sny, zážitky, vzpomínky a myšlenky. Je to taková skládačka," řekl v pátek novinářům.

Vše zavinila zlomenina 

Hvězda nejen mnoha filmů, ale také anket o nejkrásnějšího muže světa tvrdí, že ho k profesi přivedla náhoda.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kouzelný úsměv předvedl Banderas i ve Varech. Krásná tvář mu pravidelně vynáší vysoké příčky v žebříčcích nejkrásnějších lidí světa.

Kdyby si osmačtyřicetiletý rodák z Malagy ve 14 letech nezlomil nohu, mohl zářit jako fotbalista Realu Madrid či Barcelony. Jako herec však září do celého světa už od svého prvního amerického snímku, dokumentu S Madonnou v posteli z roku 1991.

K jeho nejslavnějším filmům patří nezapomenutelný Desperado Roberta Rodrigueze se Salmou Hayek a Quentinem Tarantinem, ze zcela jiného soudku je Philadelphia s Tomem Hanksem, Interview s upírem, Evita [celá zpráva], Legenda o Zorrovi či Frida [celá zpráva].

Foto: Petr Horník, Právo

Kdopak tady ještě je, pátrá Banderas.

 Milovník dobrého vína je od roku 1996 podruhé ženatý s herečkou Melanií Griffithovou, s níž má dceru Stellu del Carmen.

Reklama

Související články

Antonio Banderas dostal hvězdu slávy

Španělský herec Antonio Banderas se v úterý zařadil mezi nejslavnější osobnosti filmového Hollywoodu. Na slavném chodníku dostal svou hvězdu. Stal...

Výběr článků

Načítám