Hlavní obsah

Karlovarský festival nabízí poslední levná volná lůžka

Právo, Rudolf Voleman

Poslední volná levná lůžka nabízí provozovatelé hotelů a jiných ubytovacích zařízení na první víkendové dny 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který slavnostně zahájí v pátek 4. července. Novinkou je otevření Hostelu Na Vyhlídce a také zvýšení kapacity Hostelu ve škole stojícího hned vedle festivalového srdce - Thermalu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hostel Na Vyhlídce začne sloužit baťůžkářům.

Článek

„Ještě lze objednat levnější ubytování,“ uvedla Tereza Jeřábková z Good Bed Agency, která zprostředkovává pro festival ubytování návštěvníků v Karlových Varech. „Hotel Martel stojící nedaleko Thermalu nabízí ještě volné dvoulůžkové pokoje za dva tisíce korun na noc se snídaní,“ pokračovala Jeřábková. „Zájem je zatím hlavně o ubytování na úvodní a závěrečný víkend festivalu,“ prozradila.

Zcela obsazen je na zahajovací festivalový víkend Hotel Festival v domově mládeže v horních Drahovicích. „Poměrně volno je na termíny přes týden, kdy jsou i volné pokoje s vlastními sociálkami,“ uvedla Alena Huberová, která má provoz festivalového hotelu na starosti. Dvoulůžkový pokoj se sociálkami a třílůžkový pokoj bez nich stojí tisíc korun na noc, jinak stojí třílůžkový pokoj o pět set korun více.

Hostel ve škole vedle Thermalu navýšil svoji kapacitu pro letošní rok o sto padesát míst na celkových pět set. Zvýšila se ale meziročně cena za ubytování ze 120 na 150 korun za noc. Provozovatel hostelu Vladimír Hůrka již nyní eviduje kolem 2,5 tisíce objednávek. „Na úvod festivalu máme plno, ale na další dny jsou ještě místa volná,“ dodal Hůrka s tím, že novinkou bude stan před hlavním vchodem do hostelu, který bude nabízet občerstvení s hudbou, ale i kadeřnické služby.

Místo na stan rezervovat nemusíte

Novinkou je rovněž Hostel Na Vyhlídce, který nabídne kapacitu 80 míst za 99 korun za noc, v čemž je i teplá voda ve sprchách a úschova zavazadel. Zájemci o tento hostel si musí s sebou přivést své spacáky a karimatky, stejně jako do Hostelu ve škole nebo do Stanového městečka na Rolavě.

Stanové městečko na Rolavě má kapacitu neomezenou a otvírá jako první již ve čtvrtek 3. července v 15 hodin. „Kapacita Stanového městečka je neomezená, takže není třeba si dopředu rezervovat si místa,“ uvedl Petr Masák, který má správu koupaliště Rolava se Stanovým městečkem na starosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám