Hlavní obsah

Přípravy karlovarského festivalu jsou v plném proudu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V plném proudu jsou přípravy letošního 49. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který zahájí již příští týden v pátek 4. července.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Práce na stavbě vstupního pódia do hotelu Thermal, na kterém bude jako vždy červený koberec.

Článek

„Pokladny jsou stavebně již na svých místech před Thermalem, ale i ve stanovém městečku. Ještě je budeme samozřejmě vybavovat počítači a další technikou,“ uvedl vedoucí produkce festivalu Petr Lintimer. „Postupně rovněž dokončujeme kanceláře, hotové je tiskové a akreditační centrum a staví se stojany v řece Teplé pro reklamní bannery,“ pokračoval Lintimer. Připravené je rovněž informační centrum, které každý rok plní i roli ztrát a nálezů.

Truhlářské práce probíhají u hlavního vchodu Thermalu na stavbě pódia, po kterém se na červeném koberci projde mimo jiné filmové hvězdy i hlavní star festivalu Mel Gibson. Na přístupovém schodišti k Thermalu byla již vybudována rampa, po které budou přijíždět limuzíny s festivalovými hosty. Thermal je z větší části ozdoben logy festivalu připomínající karikatury prasátek. Na stěnu Velkého sálu jej ve středu dopoledne připevňovali technici z lan zavěšeným ze střechy.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský Thermal

Na přípravě festivalu se zatím podílí zhruba dvě stě lidí, ale další mají postupně najíždět. „Kontrolujeme kinosály a vybavujeme je titulkovací a digitální promítací technikou, pokud takové zařízení nemají vlastní,“ připomněl Lintimer. „Kam se budou prodávat vstupenky, tak tam kontrolujeme skutečný stav sedaček,“ doplnil vedoucí produkce. „Nafukovací kino přijede nejpozději v sobotu dopoledne a v neděli se začne na terase Thermalu stavět,“ poznamenal Lintimer.

Napilno je i před Thermalem. Obrysy začíná získávat díky snažení dělníků občerstvení s bagetami. V útrobách Thermalu hlídají připravené vybavení festivalu včetně stovek metrů zatím smotaných koberců, na sebe poskládaných židliček, nejrůznějších desek či desítek stojanových větráků pánové v oblecích z ochranky.

Rozkopané je prostranství před Poštovním mostem, který je jednou z hlavních přístupových komunikací k Thermalu. „Vyměňujeme potrubí, ale v pátek 27. června již bude vše opět pod asfaltem,“ ujišťoval na místě dělník z Vodáren a kanalizací Karlovy Vary. Ve stejném termínu budou dokončeny práce v Mariánskolázeňské ulici vedoucí ke GH Pupp. Po dobu festivalu bude ale uzavřena rekonstruovaná Vítězná ulice u Čertova ostrova. S omezením bude průjezdná Stará pražská silnice. „Dočasně ale bude umožněno kvůli akcím v letním kině parkovat ve Slovenské ulici mezi Toscanou a Richmondem,“ uzavřel mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám