Hlavní obsah

The Fellas natočili pohodovou píseň pro film Zejtra napořád

Novinky, Stanislav Dvořák

Titulní písní nového českého filmu Zejtra napořád, který budete moci poprvé vidět na festivalu v Karlovych Varech, je We Should Care od skupiny Goodfellas (nově The Fellas), ke které vznikl videoklip v Hongkongu.

The Fellas: We should careVideo: The Fellas

 
Článek

The Fellas nahráli pohodový popěvek s folkovou náladou a nezvyklým zvukem ukulele. Skupina prorazila v roce 2011 deskou Robbery Blues ještě jako Goodfellas. Suverénní album natočili v Americe s producentem Chrisem DiBenedittem, který měl pod palcem třeba slavného Jacka Johnsona. Jejich uvolněně znějící směska rhytm and blues, folku a rocku zapůsobila v Česku tak překvapivě, že obdrželi Anděla za objev roku.

Foto: The Fellas

Skupina The Fellas

V poslední době objíždějí festivaly v Česku, Německu a v Anglii a rozhodli se zkrátit si jméno i proto, že v zahraničí hraje několik skupin pod názvem Goodfellas. Skupinu, která vznikla v roce 2008 v Karlových Varech, tvoří Tomáš Anděl (zpěv), Jonny Anděl (kytary, vokály), Jakub Anděl (basa, vokály) a Edai (kytary).

Režisér Rudolf Havlík pro svůj režijní debut hledal hudbu, která by rezonovala s pohodou a uvolněnou atmosférou filmu. Právě takový život se snaží žít i jeho filmový hrdina. „Je to moje prvotina, takže je trochu i o mně samotném. Hledal jsem proto hudbu, kterou sám poslouchám a která ve mně rezonuje,“ vysvětlil filmař.

„Byl jsem už trochu zoufalý, protože se mi nic pořád úplně nelíbilo a viděl jsem na Facebooku fotku Jonnyho z The Fellas s akustickou kytarou v ruce. Tak jsem se ho jednoduše zeptal, jestli by se nechtěl potkat. Sešli jsme se, a bylo to  přesně to pravé! Baví mě to moc.“

Foto: Falcon

Pavel Batěk ve filmu Zejtra napořád

„Tušil jsem, že film potřebuje hudbu plnou emocí, jaké zažíváte při cestování, nebo při vzpomínání na svá minulá dobrodružství. Poslal jsem několik návrhů a velmi rychle jsme se shodli,“ dodal kytarista kapely a autor většiny skladeb Jonny Anděl.

Film Zejtra napořád vypráví o mladém obchodníkovi, který žije mezi Čínou a Českem. Svůj neurovnaný život touží změnit, tomu slibuje vyjít vstříc už „zejtra a napořád“. Stíhají ho ale hříchy z minulosti a vlastní slabosti, kterým se zatím nedokáže postavit. Film bude mít světovou premiéru na MFF Karlovy Vary, kde bude uveden v oficiálním programu mimo soutěž. Do kin vstupuje 17. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám