Hlavní obsah

Nadšenci čekali na lístky ve Varech od pěti ráno

Právo, vor

Karlovarské festivalové pokladny v hotelu Thermal se ve čtvrtek v devět hodin ráno otevřely. Na vstupenky tady čekaly zhruba čtyři stovky diváků, někteří si šli stoupnout do fronty už v pět hodin ráno.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Michal a Iva z Karlových Varů byli ve frontě první.

Článek

„Nemohli jsme dospat začátek, takže jsme tady opravdu od pěti,“ uvedla Iva z Karlových Varů. „Máme vybrané filmy, nelze ale říct, že bychom některé upřednostňovali. Ve výběru máme zahraniční, české i dokumenty,“ pokračovala studentka Iva.

„Denně chceme stihnout tři filmy,“ dodal její přítel Michal. Oba seděli přikrytí dekou u vchodu do hlavní pokladny a trpělivě čekali. Když se dveře v devět otevřely, byli první u kasy. „Podařilo se nám pořídit vstupenky na všechny filmy, na které jsme chtěli,“ pochvalovala si Iva.

Mezi prvními byl u pokladny i Pavel Dvořák z Neratovic. „Vstával jsem v pět a ve frontě jsem byl v šest ráno,“ popisoval. „Vloni jsem tu byl až o půl sedmé a ve frontě jsem byl o kus dál,“ ukazoval. Do Karlových Varů přicestoval s kamarády na víkend. „Mám vybrané hlavně hororové filmy, které mě baví. Na české filmy tady chodit nebudu,“ měl jasno Dvořák, který se nejvíce těší na australský horor Sto krvavých akrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám