Hlavní obsah

Juraj Jakubisko vydal ukázku z filmu Perinbaba a dva světy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Juraj Jakubisko dokončuje před 82. narozeninami svůj film Perinbaba a dva světy, kterým navazuje na 35 let starou pohádku Perinbaba. Do kin by se měl dostat v prosinci 2020.

Trailer Perinbaba a dva světyVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Narozeniny musí stranou, jediná oslava, na kterou se teď těším, je ta, až oslavíme premiéru nové Perinbaby v kinech,“ uvedl Jakubisko. „Současný stav se prací na dokončování samozřejmě nepříjemně dotknul, ale přesto pokračujeme a blížíme se k cíli. Beru to jako daň za to, že jsem se na stará kolena pustil do práce s počítačovými triky.“

„Původní Perinbabě bude letos přesně 35 let a nový film pro nové diváky a novou generaci si vyžaduje i nový přístup,“ dodal režisér, který se pustil do počítačových triků. Hudbu má na starosti Ondřej Soukup a Jan Jirásek.

Lidé si mohou listovat v knihách, nevěřte dezinformaci, tvrdí knihkupci

Kultura

Juraj Jakubisko byl účastníkem nové vlny československého filmu, proslavil se filmy jako Siroty a blázni, Tisícročná včela, Sedím na konári a je mi dobre nebo Nejasná zpráva o konci světa. Pohádka Perinbaba je známější spíš na Slovensku než v ČR.

Jakubisko, který posbíral od 60. let minulého století řadu filmových cen, naposledy natočil jeden z nejdražších filmů v česko-slovenské historii, dobové drama Bathory, které vyvolalo smíšené recenze.

Reklama

Výběr článků

Načítám