Hlavní obsah

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Novinky, mim

Rok 2020 je tu a s ním přicházejí další filmové premiéry. Na jaké se můžeme těšit?

Foto: Warner Bros.

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Článek

LEDEN

Cats

Premiéra: 9. ledna

Slavný muzikál Kočky se dočkal moderního filmového zpracování. Režíroval ho Tom Hooper a hráli tam například Idris Elba, James Corden, Taylor Swiftová nebo Judi Denchová.

ÚNOR

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

Premiéra: 6. února

Herečka Margot Robbie se vrátí do kin coby Harley Quinn v novém akčním filmu, který režírovala Cathy Yanová. Robbie se jako Quinn divákům představila už v Sebevražedném oddílu v roce 2016. Nový snímek je natočený podle komiksů DC Comics a pojednává o superhrdinském týmu Birds of Prey.

BŘEZEN

3Bobule

Premiéra: 12. března

Dalšího pokračování se dočkal snímek Bobule. Českou komedii režíroval Martin Kopp a role obsadili například Kryštof Hádek, Tereza Voříšková, Marian Roden, Michal Isteník, Branislav Deák a Martin Hofmann.

Tiché místo 2

Premiéra: 19. března

Horor Tiché místo, ve kterém svět ohrožují nestvůry reagující na hluk, takže ti, co jejich běsnění přežili, musí být úplně zticha, aby nebyli zavražděni, se dočkal pokračování. V hlavních rolích opět představili Cillian Murphy a Emily Bluntová, z režisérské židličky zase vše dirigoval John Krasinski.

Legenda o Mulan

Premiéra: 26. března

Klasická Disneyovka z devadesátých let se dočkala podoby hraného filmu. Hlavní roli získala Yifei Liu, o režii se postaral Niki Caro. Příběh vypráví cestu statečné Mulan, která se nechá v převleku za muže naverbovat do armády, aby do boje nebyl vyslán její starý otec.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

DUBEN

Není čas zemřít

Premiéra: 8. dubna

V roce 2020 má premiéru další bondovka, a i tentokrát v hlavní roli agenta 007 uvidíme Daniela Craiga. Bond už si vychutnává zasloužený odpočinek, ale přijede za ním kamarád ze CIA se žádostí o pomoc... Akční snímek režíroval Cary Fukunaga.

Rychle a zběsile 9

Premiéra: 9. dubna

Kdo má rád rychlá auta a opravdu hodně akční filmy, jistě si nenechá ujít další díl ze série Rychle a zběsile. Jedná už o devátý snímek a opět uvidíme Vina Diesela a Jasona Stathama. Film režíroval Justin Lin.

KVĚTEN

Scoob!

Premiéra: 14. května

Tahle premiéra potěší hlavně děti. Animovanou pohádku o pejskovi Scooby-Dooovi režíroval Tony Cervone.

ČERVEN

Wonder Woman 1984

Premiéra: 6. června

Režie se opět ujala Patty Jenkinsová, stejně jako tomu bylo u předchozího snímku o Zázračné ženě z roku 2017. A i tenkrát se v hlavní roli představí Gal Gadotová.

10 tipů na filmy od Disneyho, mistra animovaných pohádek

Film

ČERVENEC

Top Gun: Maverick

Premiéra: 16. července

Akčně-dramatický film režiséra Josepha Kosinského navazuje na legendární snímek Top Gun z roku 1986. Ve filmu Top Gun: Maverick hrají Tom Cruise a Val Kilmer, jako jediní z původního filmu Top Gun.

SRPEN

Jan Žižka

Premiéra: 6. srpna

Historický snímek Jan Žižka režíroval Petr Jákl a jedná se o nejdražší film, který kdy Česká republika natočila. Rozpočet byl půl miliardy korun.

ZÁŘÍ

V zajetí démonů 3

Premiéra: 10. září

V zajetí démonů se těší velké oblibě u milovníků hororů, proto se natočil další díl. Premiéru bude mít v září, režie se ujal Michael Caves a ve filmu uvidíme například Veru Farmigovou, Patricka Wilsona a Reginu Ting Chenovou. Jisté je, že se zase budeme třást strachy.

The King's Man: První mise

Premiéra: 17. září

Špionážní film, který je prequelem k filmové sérii Kingsman, režíroval Matthew Vaughn. V hlavních rolích uvidíme například herce Ralpha Fiennese a Gemmu Artertonovou.

Bábovky

Premiéra: 24. září

Podle románu Bábovky spisovatelky Radky Třeštíkové o dvanácti ženách, jejichž osudy se propojí v jeden, režisér Rudolf Havlík natáčí stejnojmenný film. Objeví se v něm například Jana Plodková, Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Marek Taclík, Barbora Poláková, Táňa Pauhofová nebo Jiří Langmajer.

10 nejlepších vánočních filmů pro pravou sváteční atmosféru

Vánoce

ŘÍJEN

Venom 2

Premiéra: 1. října

Venom 2 je pokračováním filmu Venom z roku 2018. Komiksový snímek ze světa Marvelu natočil Andy Serkis, v titulní roli opět uvidíme Toma Hardyho.

LISTOPAD

Zatím nebyla ohlášena žádná filmová premiéra.

PROSINEC

Dune

Premiéra: 17. prosince

Slavná sci-fi kniha Dune se dočká filmového zpracování. Snímek režiséra Denise Villeneuveho bude mít premiéru týden před Vánoci. Ve filmu vyprávějícím o daleké budoucnosti uvidíme celou plejádu výborných herců, například Timothéeho Chalameta, Rebeccu Fergusonovou, Oscara Isaaca, Joshe Brolina, Stellana Skarsgårda, Zendayu, Jasona Momou nebo Javiera Bardema.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám