Hlavní obsah

Z Hartlovy knihy bude film

Právo, míš

Filmovou komedii podle své první knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel začne na podzim letošního roku natáčet spisovatel, divadelník a režisér Patrik Hartl. Hrdinům, kteří se rozhodnou zahnat krizi čtyřicátníků plněním nesplnitelných úkolů, připravil proti románu několik změn. Milovníky knihy tak čekají i překvapení.

Foto: Michaela Feuereislová

Patrik Hartl je nejúspěšnější český spisovatel současnosti.

Článek

„Jsem přesvědčený, že film bude lepší než knížka. S chutí jsem příběh naládoval tím nejlepším, co se do dvou promítacích hodin vejde, a ještě jsem měl štěstí, že nás s dramaturgyní Ivou Jestřábovou napadlo něco nového navrch. Na reakce diváků se těším jako malý kluk,“ říká Hartl, který je v současné době nejúspěšnějším českým spisovatelem.

Jeho knižní prvotina vyšla v roce 2012 a díky čtenářské oblibě se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller a staly se nejprodávanějšími českými romány.

Poslední kniha Nejlepší víkend vyšla v nákladu 200 tisíc kusů, všech jeho knih se během sedmi let prodalo celkem na 800 tisíc kusů. Premiéra filmu je plánována na konec roku 2020.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám