Hlavní obsah

Ve vile Tugendhat se natáčí Skleněný pokoj

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prvních natáčecích dnech v Praze začala ve středu v Brně zimní část natáčení nového filmu Skleněný pokoj podle románu britského spisovatele Simona Mawera.

Foto: In Film

Film Skleněný pokoj

Článek

„Film podle slavného románu britského spisovatele Simona Mawera, inspirovaného dramatickými událostmi 20. století i zrodem ikonického architektonického skvostu, brněnské vily Tugendhat, režíruje Julius Ševčík, tvůrce 12 Českými lvy oceněného dramatu Masaryk,“ sdělila mediální zástupkyně filmu Uljana Donátová.

„Mám velkou radost, že se filmaři na čas usadí právě v Brně. V možnosti natáčet film Skleněný pokoj nejen v prostředí vily Tugendhat, ale i v dalších lokacích vidím obrovský potenciál propagace. Připravovaný film zvýší proslulost vily i města jako takového,“ podotkl primátor statutárního města Brna Petr Vokřál.

Foto: In Film

Natáčení filmu Skleněný pokoj

„Vážíme si podpory města Brna i možnosti točit v jedinečných interiérech vily Tugendhat a věříme, že film mimo jiné pomůže přitáhnout další pozornost k tomuto dílu,“ řekl producent Rudolf Biermann.

Román Skleněný pokoj, který se odehrává v Brně, se stal bestsellerem a byl přeložen do desítek jazyků. Na pozadí příběhu majitelů vily se zrcadlí tragédie Československa. Luxusní dům si postavili židovsko-křesťanští manželé, ale blížila se druhá světová válka a museli opustit vilu i zemi. Domu se zmocnili Němci, pak Rudá armáda a později připadl československému státu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám