Hlavní obsah

Queen odešli po téměř 40 letech od EMI k Universalu

Novinky, Stanislav Dvořák

Britská společnost EMI se v poslední době potýká s velkými finančními problémy. Jedním z vedlejších projevů může být i odchod obrovské rockové legendy Queen z jejího katalogu. Queen lze přirovnat k "domácímu stříbru" EMI.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury zemřel v roce 1991. Aktuálně Queen nemají zpěváka.

Článek

Největší vydavatelský gigant světa Universal se ve středu oficiálně pochlubil, že Queen už patří pod jejich křídla. Na zahraničních serverech už se o tom spekulovalo pár dní.

Odteď má k dispozici kompletní katalog Queen od roku 1973 do současnosti. Jejich alba patří k nejhodnotnějším, protože se už dávno prokázalo, že nepodléhají času. Jejich prodej pokračuje i po letech, přestože CD Queen bývala vždy o něco dražší než CD jiných skupin. Celkově se počet prodaných kusů odhaduje na 300 miliónů.

Podle informací Times Online dostali tři žijící členové Queen kontrakt v hodnotě desítek miliónů liber (řádově stovky miliónů korun) a peníze byly jednoznačným důvodem odchodu od EMI.

Těžce zadlužená EMI nemohla nabídce konkurovat. "EMI se rozhodla, že s nimi nemůže soupeřit. Bylo to příliš peněz a oni chtějí investovat spíše do nových talentů," řekl listu zdroj z hudebního průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám