Hlavní obsah

Nová alba: Ke$ha, Michal Horáček i vzpomínka na Jirouse

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik dnů chybí do Vánoc a na trh se ještě dostávají alba, která mohla některým fanouškům pro naplnění ideálních představ chybět. Patří mezi ně například nové album americké zpěvačky Ke$hy nebo záznam koncertu k oslavě narozenin Michala Horáčka.

Článek

Ke$ha: Warrior

Foto: RCA Records

Nová alba

Americká zpěvačka Ke$ha vydává své druhé studiové album Warrior. Výkonným producentem je šéf labelu Kemosabe Records Dr. Luke. Kromě autorských skladeb Ke$hy se na albu podíleli i Will.iam, Max Martin, Benny Blanco, Cirkut, Bonnie McKee, Wayne Coyne, Iggy Pop, Patrick Carney, Ben Folds, Greg Kurstin, Kojak, Ammo a Billboard. První singl Die Young napsala Ke$ha ve spolupráci s Nate Ruessem, Dr. Lukem, Bennym Blancem a Cirkutem. Standardní album obsahuje tucet skladeb.

Různí: Michal Horáček tribute

Foto: Supraphon

Nová alba

Záznam ze dvou říjnových koncertů ve Státní opeře Praha. Písně s texty Michala Horáčka tam zazpívali například Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Lenka Nová, Lucia Šoralová, Vojta Dyk, Petr Hapka, Michael Kocáb, Matěj Ruppert, Richard Müller nebo František Segrado.

S doprovázejícím velkým orchestrem si zahráli také Ondřej Brzobohatý, František Kop, Petr Malásek nebo Michal Pavlíček. Celkem pětadvacet písní, výpravný obal, fotografický booklet, to je kolekce, která právě vychází. Záznam tohoto koncertu odvysílá ČT v době vánočních svátků.

Rytmus: Jediný čo hreší

Foto: EMI Music

Nová alba

Slovenský hip-hoper Rytmus nachystal novou desku. Novinka nazvaná Jediný čo hreší navazuje na několik let starý titul Si Zabil, který byl sbírkou nejrůznějších singlů, rarit a hostovaček. Také Jediný čo hreší je kolekcí nahrávek, které Rytmus posbíral za poslední měsíce. Většina skladeb oficiálně nikdy nevyšla. Kromě několika zajímavých hostů (Embassy, polský rapper Sobota, Mad Skill) a remixů (Príbeh, Mama, Hip hop pojde hore) deska obsahuje i několik novinek.

Josef Klíč: Requiem za Magora

Foto: Guerilla Records

Nová alba

Requiem za Magora je sólová kompozice pro hlas a několik violoncell, kterou složil Josef Klíč, koncertní mistr Národního divadla v Brně, který se ovšem svou podstatnou částí tvorby pohybuje i v českém undergroundu. Smrt Ivana „Magora“ Jirouse, vůdčí osobnosti českého podzemí, mu byla iniciačním momentem k napsání zádušní mše za zemřelé. Rok po Magorově smrti vychází dílo, které v sobě propojuje klasickou hudbu s alternativní a soudobou. Requiem je proloženo autorskou recitací Jirouse a bonusem je záznam společného vystoupení, kdy recituje svoje verše a Klíč k nim improvizuje na violoncello.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám