Hlavní obsah

Natáčí se druhá řada Případů 1. oddělení

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená profesní detektivka bez střílení a výbuchů se brzy vrátí na obrazovky. Česká televize natáčí druhou řadu, která má osm dílů.

Foto: Česká televize

Tým kriminalistů se vrací.

Článek

„Zase se obejdeme bez stříleček, fantasticky rychlých analýz DNA a výbuchů aut,“ říká kreativní producent Michal Reitler.

„Shoří všehovšudy dvě auta, a to úplně banálně, aby pachatelé zametli stopy, takže naši kriminalisté to budou mít při objasnění těžší a budou muset víc využívat hlavu a důvtip. Přibude papírování, operativní práce na hraně zákona a hlavně nás čekají odolnější pachatelé, z nichž někteří se nepřiznají vůbec; o to větší úsilí bude náš tým muset vyvinout při fázích dokazování.”

Druhou řadu opět sepsali novinář Jan Malinda a vedoucí oddělení vražd Josef Mareš. „Po dopsání posledního dílu jsme o pokračování vůbec neuvažovali. Nečekaně pozitivní ohlasy Případů 1. oddělení nás ale přinutily začít o tom přemýšlet. Opravdu dlouho jsme to ale zvažovali. Chtěli jsme mít jistotu, že máme dost sil a nápadů, abychom kvalitou překonali první sérii. Nejsme profesionální scenáristé a máme pracovní závazky vůči našim zaměstnavatelům.“

„Během psaní jsme měli v našich civilních profesích poněkud víc starostí než při psaní první série a něco z toho se asi promítlo i do nových scénářů. Ale třeba i díky tomu jsou nové scénáře možná ještě věrohodnější,“ dodávají.

Starý tým kriminalistů zůstává, navíc prý seriál ukáže, že schopné a obětavé policisty mají i na jiných odděleních a na obvodech.

Reklama

Výběr článků

Načítám