Hlavní obsah

Na Silvestra zaplní pražská divadelní jeviště komedie, v opeře se bude tančit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská divadla zakončí rok zvesela. O silvestrovském odpoledni zhlédnou diváci ve Stavovském hru Ivana Stodoly Čaj u pana senátora a Divadlo Bez zábradlí pobaví návštěvníky dvěma reprízami jednoho ze svých největších hitů, francouzské komedie Francise Vebera Blbec k večeři v režii Jiřího Menzela.

Článek

Kdo si však nekoupil vstupenky s předstihem, má většinou smůlu. Silvestrovská představení totiž lákají publikum víc než kdy jindy, neboť nabízejí i něco navíc. Právě proto, že jde o poslední den roku, se herci snaží své kolegy na jevišti rozesmát či vyvést z rovnováhy, což diváci kvitují s povděkem.

Jen žádný sex prosím, jsme přece Britové! 

Divadlo na Fidlovačce uvede inscenaci nazvanou Jen žádný sex prosím, jsme přece Britové! aneb Všichni v tom jedou. Do Divadla na Jezerce přijde v poslední den roku dvakrát Charleyova teta; v režii Jana Hrušínského ztvárňuje titulní roli Radek Holub.

Divadlo ABC uvede dvě reprízy Jirotkova Saturnina v úpravě a dramatizaci Martina Vačkáře a v režii Ondřeje Havelky. Dvakrát se otevře opona v Divadle pod Palmovkou, které nabídne komedii Michaela Cooneyho Nájemníci pana Swana aneb Peníze na cestě.

Swingový orchestr ve Státní opeře

Státní opera pokračuje v tradici silvestrovských repríz Netopýr Gala. Návštěvníkům dá možnost prodloužit si pobyt v divadle dlouho přes půlnoc, přiťuknout si na jevišti šampaňským, zatančit si za doprovodu swingového orchestru, ochutnat gastronomické lahůdky i neomezené množství nápojů. Vstupenky se prodávají v cenách od 4500 do 8400 korun a podle internetových stránek divadla jsou ještě k mání.

Představení s přípitkem nabídne svým příznivcům i Divadlo v Dlouhé, které uvede "divadelní fast food" s Miroslavem Táborským a Janem Vondráčkem nazvaný Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách. Laterna magika ohlašuje na závěr roku své nejúspěšnější představení Kouzelný cirkus.

Komedie Vrátíš se ke mně po kolenou

V historické budově Národního divadla se bude na Silvestra rozlévat Donizettiho Nápoj lásky. Divadlo Rokoko nabídne dvě představení černé komedie Vražda jako poznaná nutnost. Branické divadlo publikum rozesměje bláznivou komedií Stanislava Remundy a Ivy Janžurové Vrátíš se ke mně po kolenou; i tady odpoledne zpříjemní přípitek a malé občerstvení.

Opona se na Silvestra otevře také v Divadle Kalich, kde připravili Landův muzikál Touha, či v Divadle Palace. Tam Jana Krausová a Karel Roden dvakrát předstoupí před publikum v konverzační komedii nazvané O lásce aneb Parle moi d'amour. Divadlo Radka Brzobohatého uvede vtipný a lidský příběh v hudební komedii Vyhazovači a Divadlo v Celetné inscenaci nazvanou Smíšené dvouhry.

Na Silvestra se bude hrát také v Divadle Broadway, konkrétně půjde o repertoárovou novinku s názvem Na úrovni. Divadlo Hybernia uvede odpoledne muzikál Dracula a večer projekt nazvaný Opera Ballet Carmen.

Na Nový rok Žebrácká opera

Na Nový rok uvede Národní divadlo Brechtovu a Weillovu Žebráckou operu v nastudování Ivana Rajmonta a Stavovské divadlo Shakespearova Kupce benátského v režii Martina Čičváka. V neděli 2. ledna se tam rozezní Kouzelná flétna Wolfganga Amadea Mozarta, zatímco Státní opera uvede Pucciniho Bohému. Laterna magika nabídne Kouzelný cirkus.

Reklama

Související témata:

Související články

Bulgakovův Maestro a Markétka podle Morávka

Režisér Vladimír Morávek se po hodnocení vývoje v Čechách od šedesátých let do dneška vrátil ke svým oblíbeným ruským autorům. Po Dostojevském se pustil do...

Výběr článků

Načítám