Hlavní obsah

Metronome nabídne čtyřicet koncertů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague, který se odehraje 21. až 22. června na pražském Výstavišti, připravil čtyřicet koncertů a zvětšený festivalový areál. Kromě zahraničních skupin a umělců představí i zástupce domácí scény.

Foto: Smart Communication

Liam Gallagher je hlavní hvězdou festivalu.

Článek

Zahraničními hvězdami ajce budou Brit Liam Gallagher, bývalý člen skupiny Oasis, dále německá kapela Kraftwerk, jež nabídne 3D koncert, britská Morcheeba či skotská kapela Primal Scream.

Z domácích skupin se představí Pražský výběr, který nabídne koncert s písněmi, jež na svých vystoupeních hraje málo, Khoiba nebo projekt Hlas svobody - ženský výběr, v němž na jednom pódiu vedle sebe stanou Eva Pilarová, Anna K., Monika Načeva, Bára Poláková, Lenka Filipová, Emma Smetana, Never Sol a další.

Doprovodný program bude mít základnu přímo u hlavního vstupu do festivalového areálu. Tento prostor plný zeleně neboli náměstí Metronome square zároveň poslouží jako místo k odpočinku.

Návštěvníci festivalu se budou moci zúčastnit vědeckých pokusů a demonstrací, podívají se na zapojení robotiky do běžného života, vyzkouší si virtuální realitu nebo se dozví novinky z oblasti technologií zaměřených na vzdělávání a dojde i na jejich využití v hudbě. Budou moci diskutovat s mladými českými vědci i předními experty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám