Hlavní obsah

Hádek, Polívka, Roden i Myšička se utkají o Českého lva

Již 5. března večer budou v Praze vyhlášeny filmové a televizní ceny Český lev. Který z herců dostane sošku za nejlepší herecký výkon?

Foto: HBO

Matěj Hádek

Článek

V mužské kategorii má letos mimořádně velkou šanci Matěj Hádek, který hrál ve filmu Kobry a užovky. Recenze měl skvělé, dostal cenu české kritiky a Křišťálový glóbus z MFF Karlovy Vary. V jeho prospěch může hrát i detail, že je relativně mladý a Českého lva zatím nemá.

Foto: Česká televize

Martin Myšička (Ztraceni v Mnichově)

Boleslav Polívka byl nominován za film Domácí péče. Ten nabízí laskavý, ale nepřikrášlený pohled na vážnou nemoc. Obětavá ošetřovatelka Vlasta (Alena Mihulová) se v něm stará o manžela (Bolek Polívka) a pacienty. Nikdy ji nenapadlo, že se musí starat i o sebe. Náhle onemocní a její mikrosvět se začíná hroutit.

Foto: Bioscop

Hynek Čermák (uprostřed) jako gangster

Karel Roden byl nominován za roli ve snímku Fotograf, který je volně inspirován životem fotografa Karla Saudka. Hynek Čermák byl nominován za film Gangster Ka, opět volně inspirovaný skutečnou osobou, tentokrát ale poněkud méně sympatickou - gangsterem Radovanem Krejčířem. Martin Myšička byl nominován za roli novináře ve výborné komedii Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám