Hlavní obsah

Vojenský policista Jack Reacher bojuje dál

Právo, František Cinger

Minulost, tak se jmenuje kniha amerického spisovatele Lee Childa (BB art, přeložila Iva Harrisová, 328 stran, 349 Kč). Na rozdíl od jeho kritických románů vůči armádní a politické mašinérii USA je tématem jeho nové publikace návrat Jacka Reachera do Laconie u New Hampshire, kde měl v sedmnácti narukovat do námořní pěchoty jeho otec Stan.

Foto: BB art

Obal knihy

Článek

Tento díl z celé série o Reacherovi láme rekordy v žebříčcích nejprodávanějších knih v anglicky mluvících zemích. Byl na prvním místě v New York Times, USA Today, Publishers Weekly, Sunday Times v Anglii a dalších. Lee Child si získal mnoho ctitelů i u nás, stejně jako jeho hrdina Jack Reacher, bývalý vojenský policista procházející stát od státu.

Řeší problémy svých bývalých kolegů či kolegyň z armádní minulosti, zpravidla trpících útlakem státní mašinérie nebo zlodějnami procházejícími až do prostředí Washingtonu.

V Minulosti se hrdina postaví za dva mladé Kanaďany, Patty Sundstromovou a Shortyho Flecka, kteří si chtějí realizovat americký sen na floridském pobřeží, kde chtějí pronajímat prkna na mořské vlny.

Child, vlastním jménem James D. Grant, si svým hrdinou vytvořil pomník. Dokonce ho ve filmech hrál Tom Cruise, jmenují se Poslední výstřel a Nevracej se. Jeho hrdinovi jde o spravedlnost. Lee Child se stal před měsícem autorem roku. Ocenění získal od prestižní British Book Awards.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám