Hlavní obsah

Nové knihy: Barker, Miloš Čermák, Sára Saudková, Zamarovský i Vranka

Právo, František Cinger

Pestrá předletní nabídka čtení od detektivky, příběhů manželské nevěry až po historii dávnou i novější. A samozřejmě audiokniha i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

J. D. Barker:

Pátá oběť

Obal knihy

Každý policista má případ, který se pro něho stane posedlostí. Detektiv Porter není výjimkou. Opičího vraha měl na dosah, když ho z pátrání odvolala FBI. Oficiálně se on a jeho tým věnuje případu dívky, která byla nalezena pod zamrzlou hladinou laguny v chicagském parku.

Domino, přeložil Jan Netolička, 450 stran, 389 Kč, e-kniha 183 Kč

Miloš Čermák, Sára Saudková:

Špína za nehty

Obal knihy

Příběh architekta Karla a uznávané fotožurnalistky Kláry, kteří mají už ledacos za sebou, ale to největší peklo je teprve před nimi. Napětí, nevěra, tvrdý byznys, nečekané zvraty v ději a věčné dilema muže a ženy, jestli je moudré vsadit vše na jednu kartu.

Kalibr, 216 stran, 279 Kč, e-kniha 159 Kč

Silvia Araziová:

Muž, který už nikdy nebude spát vedle mě

Obal knihy

Po jedenácti letech manželství jdou od zítřka každý svou cestou… Příběh moderní ženy, která po rozchodu dává dohromady kousky sebe sama a i přes pocit bolestné ztráty postupně znovu nachází pevnou půdu pod nohama i lásku.

Metafora, 176 stran, 199 Kč

Franck Thilliez:

Syndrom E

Obal knihy

Poručici Henebelleové z Lille zavolá jeden z přátel a prosí o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie komisař Sharko z Nanterre vyšetřuje pětinásobnou sadistickou vraždu. Oba případy spojuje záhadný „syndrom E“.

XYZ, mp3, čte Jiří Žák, 13:52 hodin, 299 Kč

Margarete Schellová:

Deník z Prahy 1945–1946

Obal knihy

Deník pražské Němky zachycuje zážitky během desetiměsíčního pobytu v čs. internačních táborech od zatčení během Pražského povstání až do března 1946. Nejdelší čas strávila v Bystřici u Benešova, v táboře založeném nacistickou správou pro lidi ze smíšených rodin.

Academia, přeložila Michaela Škultéty, 664 strany, 595 Kč

Vojtěch Zamarovský:

Za sedmi divy světa

Obal knihy

Dnes už klasické dílo vychází s novým obrazovým doprovodem (mapy, fotografie, klasické i nejnovější rekonstrukce starověkých památek) a s doprovodnými texty současného klasického archeologa Ladislava Stanča a dalších badatelů o sedmi divech starověkého světa.

Argo, 368, 777 Kč

John Ruskin:

Podstata gotiky

Obal knihy

Gotika se autorovi stává slohem, který – na rozdíl od odlidštěného (nejen) moderního prefabrikovaného umění – předpokládá, ba přímo vyžaduje originalitu, invenci a tvůrčí svobodu umělců a řemeslníků a lze ji chápat jako výraz zdravější a morálnější společnosti.

Academia, přeložil Martin Štefl, 168 stran, 225 Kč

Milan Vranka:

Hory byly jejich osudem

Obal knihy

Zcela nové, aktualizované a doplněné vydání velmi úspěšné knihy o slavných slovenských a českých horolezcích, které spojovala láska k horám a horolezectví. Bohužel je spojila i smrt, kterou našli předčasně ve svých milovaných horách.

Jota, přeložila Gabriela Kostašová, 240 stran, 328 Kč

Fiona Staples, Brian K. Vaughan:

Sága 9

Obal knihy

Když po vás jdou mocní z celého vesmíru, na koho se obrátíte, aby vás ochránil? Možná by šlo zkusit sedmou velmoc – když médiím dáte pořádného sólokapra, třeba vás za to dostanou někam do bezpečí. Jenže… někdy pero není silnější než meč...

BB art, přeložil Richard Podaný, 152 strany, 399 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám