Hlavní obsah

Píšu superstrašidelný seriál pro mobily, hlásí Spielberg

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér a scenárista Steven Spielberg připravuje seriál podle vlastního nápadu a bude údajně „superstrašidelný“. Píše ho přímo pro novou streamovací službu Quibi.

Foto: Profimedia.cz

Steven Spielberg

Článek

Zakladatel Quibi Jeffrey Katzenberg o seriálu prozradil, že Spielberg už napsal „pět nebo šest epizod“.

„Steven Spielberg přišel a řekl: ,Mám superstrašidelný příběh, který chci dělat´,” uvedl Katzenberg. Série má mít asi 12 dílů a říkají jí „Spielberg’s After Dark”.

Autor požaduje, aby se na seriál lidé dívali jen v noci. Na mobilech, které umějí rozeznat čas, prý seriál zmizí, když se rozední, a objeví se jen, když slunce zase zapadne. Sebevědomé Quibi hodlá změnit seriálový trh. Naplno začne fungovat v dubnu 2020. Mladí lidé se podle Quibi chtějí dívat na seriály na mobilech a nemají čas, takže epizody budou mít třeba 10 minut.

„Budou mít 7 až 10 minut, jsou tvořeny specificky, aby se na ně dalo dívat za pochodu. Když je vám 25–35 let, vstanete a pak koukáte na mobil víc než pět hodin denně,“ tvrdí Katzenberg.

Quibi nabídne služby na dva týdny zdarma všem zákazníkům, pak ovšem bude chtít předplatné jako každá jiná firma. Levnější verze bude s reklamami, lepší bude zcela bez reklam. Firma bude tvořit vlastní seriály a také zprávy. Chce tím konkurovat velkým hráčům jako Netflix a Hulu. Ke spolupráci s Quibi už se zavázali třeba Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi, Anna Kendricková, Laurence Fishburne nebo Antoine Fuqua.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám