Hlavní obsah

Nová alba: Arakain, J.A.R., Sting, Mikael i Dan Šustr

Právo, Jaroslav Špulák

Sezóna nových alb je v plném proudu. V posledních dnech se na trh dostaly desky české metalové kapely Arakain, zpěváka Mikaela, kytaristy a zpěváka Dana Šustra, také ale upravené verze slavných skladeb Stinga. Zajímavá je též novinka skupiny Black Mountain.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Arakain: Jekyll & Hyde

Foto: 2P Production

Obal alba

Na novém albu české metalové kapely Arakain je tucet písniček na ploše zhruba padesáti minut. Autorsky se na nich podíleli čtyři členové skupiny, takže jde o poměrně pestrou desku s důrazem na kytarové riffy a připomínky thrashových kořenů formace.

J.A.R.: Eskalace bobra

Foto: Warner Music

Obal alba

Skladeb z oceňovaného alba Eskalace dobra se na novém počinu remixů ujali umělci napříč žánrovým spektrem. Vznikla pestrá kolekce remixů, kterou sestavil producent a rovněž remixér Ecson Waldes 

Sting: My Songs

Foto: Universal Music

Obal alba

Britský hudebník Sting vydal kolekci, která je dostupná v několika formátech včetně deluxe edice. Obsahuje jeho hity oblečené do hávu ryze moderního. Tvrdí, že deska v písních mapuje jeho život. Album obsahuje i poznámky, v nichž sdílí osobní příběhy, které se skrývají za každou ze skladeb. 

Dan Šustr: Old Shootterhand

Foto: Pop Dissident Records

Obal alba

Zpěvák a kytarista Dan Šustr je znám především coby základní tvůrčí prvek skupiny Tichá dohoda. Na svém sólovém debutu se představuje jako interpret převtělen do fiktivní postavy zastydlého hipíka Old Shootterhanda, , který přicestoval z časů minulých, kdy se rocková hudba rodila. 

Mikael: Easy

Foto: Mikael

Obal alba

Za pseudonymem Mikael je zpěvák a hudebník Michael Foret. Ve spolupráci s producentem a skladatelem Luďkem Fialou pořídil album, které je anglicky zpívané a hudebně se pohybuje v oblasti moderního popu s alternativními prvky. 

Black Mountain: Destroyer

Foto: Dine Alone

Obal alba

Kanadská kapela Black Mountain se hlásí se svým pátým studiovým albem. Je na něm její psychedelický rock, který se vytrvale prezentuje. Kolekce nabízí osm skladeb, které se rozkládají na delší ploše kvůli dostatečnému vnesení nálady do prostoru.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám