Hlavní obsah

Česko-africká skupina AneboAfro křtí album Djoko Djouku

Novinky, Stanislav Dvořák

Česko-africká kapela AneboAfro je na scéně už deset let. V úterý 14. května pokřtí album Djoko Djouku v pražském Lucerna Music Baru. Spolu s nimi zahraje i reggae-rocková kapela TiNG a éterický sbor Hravé Hlasy.

Foto: Aneboafro

Skupina AneboAfro

Článek

Devítičlenná hudebně-taneční skupina AneboAfro staví na tradičních západoafrických bubnech, které se prolínají v africké polyrytmii a vytváří taneční groove. Nad africkými rytmy zní melodické nástroje (kytara, balafon, dechová sekce) a vícehlasý zpěv inspirovaný nejen Afrikou. Zpívají v afrických jazycích bambara a susu, česky, francouzsky a anglicky. Frontmanem kapely je charismatický zpěvák a tanečník Abdul Traore (Mali).

V úterý pokřtí své druhé album Djoko Djouku. „Album nabízí pestrý koktejl hudebních stylů včetně moderního afro beatu, funku, reggae, dubu a cappella zpěvu, drum'n'bassu i hip-hopu. Skladby vznikaly tak, že do elektronického remixu kapela nahrála nové vokály, dechy a další živé nástroje. Cílem bylo vytvořit originální fúzi, ve které se potkávají chladnější elektronické beaty s horkokrevným africkým zvukem AneboAfro,“ popsala skupina.

Foto: Aneboafro

Hudebně-taneční show Aneboafro

Na albu se podílel africký producent AK-45 (Binani Ani Dourou), zpěvák a producent Cocoman (Adam Lanči), zpěvačka Lu Hawa Goldin (Yellow Sisters), Michal Ditrich (ex-Hypnotix) a několik remixérů (Shakk-Attack, RSB, Gypsyfromthefuture, EU4iA, TheRapist). Šest skladeb je v čestině a šest v afrických jazycích.

TiNG je osmičlenná mezinárodní kapela (ČR, USA, Mexiko), jejímž frontmanem je americký zpěvák a multiinstrumentalista MC Turner. Kapela si vytvořila unikátní styl, který vychází z rozdílných původů muzikantů a také z rozdílných žánrů (swing, reggae, ska, gypsy, hip-hop, dancehall). Za své debutové album Man vs Wild získala kapela cenu Anděl v žánru ska & reggae. Hravé Hlasy je tvořivý sbor LuHawy Goldin z Yellow Sisters.

Reklama

Výběr článků

Načítám