Hlavní obsah

Amerika dala Woodyho Allena do klatby, film musí uvést v Itálii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co byl režisér Woody Allen v Americe vymazán z veřejného života a jeho film A Rainy Day in New York už dva roky nikdo nechce uvést, vyřešila situaci Itálie. Premiéra tam bude 3. října.

Foto: HCE

Woody Allen. Půl století miláček publika a nyní toxická osoba a nepřítel národa. Snímek z filmu Do Říma s láskou

Článek

Allen byl v souvislosti s vlnou MeToo opětovně napadán v desítky let staré kauze údajného obtěžování adoptivní dcery, nic mu však nebylo prokázáno. Studio Amazon se zaleklo mediálních útoků a odmítlo nový film newyorského klasika uvést. Distributor Lucky Red však situaci vyřešil tím, že snímek uvede alespoň v Itálii.

Woody Allen nedávno zažaloval Amazon o 68 milionů dolarů. Firma nejen neuvedla poslední film, také vycouvala z dohody o několika dalších filmech.

Podle žaloby firma odmítá spolupráci kvůli obviněním, že režisér obtěžoval adoptivní dceru Dylan v roce 1992, ale o těchto obviněních všichni dávno věděli. Podle žaloby jsou „25 let stará a nepodložená“, takže nemohou být důvodem k ukončení spolupráce.

Foto: Aerofilms

Rebecca Hallová ve filmu Vicki Cristina Barcelona

Film A Rainy Day in New York vznikl v roce 2017. Hlavních rolí se ujali Jude Law, Rebecca Hallová nebo Timothée Chalamet. Hallová nejdříve demonstrativně vrátila honorář a od režiséra se distancovala. Později ale vše relativizovala a doplnila, že odevzdání honoráře na charitu není odsouzením Woodyho Allena a že si není jistá jeho vinou.

„Myslím, že nikdo z veřejnosti by neměl být soudcem i porotou v případě, který je tak složitý,“ řekla.

Allena se zastal například Javier Bardem a Diane Keatonová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám