Hlavní obsah

Nové knihy: Welch, Barker, Simmons, Vondruška i manželé Staří

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběhy bělošského a indiánského míšence, detektivní příběhy, osud muže čtoucího myšlenky druhých i příběhy pro děti z přírodního světa. To všechno jsou čerstvé novinky, včetně komiksu i audioknihy.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

James Welch:

Smrt Jima Loneyho

Nové knihy

Jim Loney je míšenec bělošského a indiánského původu. Odcizený oběma těmto společenstvím vede samotářský život. Jeho existenci však může dát smysl jediné – přestat utíkat před minulostí a pokusit se nalézt své kořeny. A to i za cenu ztráty vlastního života…

Akropolis, přeložil Jiří Kaňák, 200 stran, 299 Kč

J. D. Barker:

Pátá oběť

Nové knihy

Policista Porter se věnuje případu mrtvé dívky, která byla nalezena pod hladinou laguny v chicagském parku. Jak se tam dostala, když laguna zamrzla před měsíci a dívka se pohřešuje tři týdny? A jak je možné, že na sobě měla šaty dívky, jejíž zmizení nahlásili rodiče teprve před dvěma dny?

Domino, přeložil Jan Netolička, 568 stran, 389 Kč

Dan Simmons:

Pustá duše

Jeremy Bremen má tajemství. Celým životem ho provází schopnost číst lidem myšlenky. Zná všechny jejich skryté touhy i obavy a pouze díky své manželce Gail, která roky fungovala jako štít mezi ním a děsivou tíhou jeho vědomostí, ještě nepřišel o rozum. Jenže Gail umírá...

Mystery Press, přeložila Alžběta Lexová, 304 strany, 349 Kč, e-kniha 199 Kč

Takis Würger:

Klub

Nové knihy

Hans pochází ze skromných poměrů. Když mu jediná příbuzná zprostředkuje stipendium v Cambridgi a on má jako protislužbu vyřešit zločin, netuší, k čemu se zavázal. Za dveřmi legendárního Pitt klubu se musí rozhodnout: má se v zájmu dobra dopustit něčeho špatného?

Host, přeložila Iva Kratochvílová, 221 strana, 299 Kč

Vlastimil Vondruška:

Osmanský tábor

Nové knihy

I když se situace v Uhrách v polovině 16. století již trochu uklidnila a útoky Osmanů na nějakou dobu utichly, objeví se jiná nebezpečná a zdánlivě neřešitelná záležitost. Královna Anna se obrátí na královského písaře Jiřího Adama z Dobronína.

Tympanum, čte Jan Hyhlík, mp3 8:13 hodin, 249 Kč

Michelle Obamová:

Můj příběh

Nové knihy

Michelle Obamová ve svých pamětech, díle plném úvah a úchvatného vypravěčství píše o dětství v chicagské South Side, o letech, kdy jako vedoucí pracovnice vyvažovala mateřské a pracovní povinnosti, až po dobu, kterou strávila na nejslavnější světové adrese.

Argo, přeložila Michala Marková, 432 strany, 398 Kč.

Ester Stará, Milan Starý:

Ó, ó, ó, vajíčko!

Nové knihy

Veršovaný příběh z hmyzí říše je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Inspirací pro postavy jsou skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často velice dramatické. Součástí ilustrované velkoformátové knihy jsou písničky a dramatizované texty.

Nakladatelství 65. pole, interpret Martha Issová, 1 x kniha, 1 x CD, 80 stran, 398 Kč

Ferry Fediuk:

Skály a vody Vltavy

Nové knihy

Vltava protéká většinou svého toku velmi starými horninami a při své cestě na sever postupně prochází mnoha archeologickými kulturami – v jižních Čechách zejména památkami ze starší doby bronzové, na středním toku si zahraje s Kelty a na dolním toku se Slovany.

Dokořán, 224 strany, 298 Kč

Jason Lutes:

Berlín 3: Město světla

Nové knihy

V třetím a posledním díle Lutesova komiksového Berlína autor brilantně předvádí, jak nástup fašismu proměňuje město a radikálně transformuje propletené životy skupinky Berlíňanů. Tento propletený příběh politiky a osobního trápení za to čekání stál.

BB art, přeložil Viktor Janiš, 176 stran, 299 Kč

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám