Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pokémon: Detektiv Pikachu, Tranzit, Trhlina a Sněží!

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historicky první hraný film o fenoménu Pokémonů má podtitul Detektiv Pikachu. O nevysvětlitelných zmizeních lidí v pohoří Tribeč je film Trhlina a o čtyřech osamělých ženách v jedné rodině snímek Sněží! Fantomy evropské migrace a identity zkoumá německý film Tranzit.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Pokémon: Detektiv Pikachu

Pokémon: Detektiv Pikachu trailerVideo: Vertical Ent

Záhadné zmizení špičkového detektiva Harryho Goodmana přiměje jeho syna Tima, aby pátral po tom, co se otci stalo. Asistuje mu parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství.

Pokémon: Detektiv Pikachu, USA/Japonsko 2019, animovaný, 104 min., režie: Rob Letterman

Trhlina

Trailer k filmu TrhlinaVideo: Falcon

Vysokoškolák Igor v rámci absolventské praxe vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde objeví záznamy Waltera Fischera, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na těle měl nevysvětlitelná zranění a nevěděl, co se mu stalo. Když se Igor pustí do pátrání po Fischerově příběhu, zjistí, že nebyl jediný.

Trhlina, Slovensko 2019, mysteriózní drama, 111 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Dávid Hartl, Mary Bartalos, Matej Marušín, Tomáš Maštalír, Juraj Loj a další.

Sněží!

Trailer k filmu Sněží! Video: Bontonfilm

Po otcově svatbě se Tereza se sestrou Petrou vydává k babičce, o kterou se nyní stará jejich matka. Tereze se zdá, že vše je tu ponecháno svému osudu včetně babičky, která ztrácí přehled o realitě. Ke smůle zúčastněných, se Tereza rozhodne v domě zůstat a postarat se o nápravu věcí. Ne vše ale potřebuje opravit...

Sněží!, Česko 2019, drama, 74 min., režie: Kristina Nedvědová, hrají: Petra Nesvačilová, Hana Vagnerová, Vanda Hybnerová a další.

Tranzit

Tranzit trailerVideo: Film Europe

Neobvyklý film s řadou melodramatických i politických motivů zasazuje příběh z doby německé okupace Francie do současných reálií. Hlavní postava Georg postupně přijímá totožnost lidí, se kterými ho tragické okolnosti seznamují. To mu sice umožňuje dostat víza a odplout jednou z posledních lodí, které Marseille opouštějí, ale spolu s tím na sebe bere i některé tíživé důsledky.

Tranzit, Německo/Francie 2018, drama, 101 min., režie: Christian Peztold, hrají: Franz Rogowski, Paula Beerová, Godehard Giese, Lilien Batman a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám