Hlavní obsah

Nové knihy: Kars, Smith, Bureš, Lustig, Atapana

Právo, František Cinger

Román o partě kluků, vzpomínky Wilbura Smitha na život v Africe, příběhy národních zrádců a konfidentů gestapa. Ale i román ze starého Říma. A opět komiks i audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Ota Kars:

Spratci

Nové knihy

Dobrá parta je základ. Základ všech problémů. Děj se odehrává především v letech osmdesátých a na začátku let devadesátých. Literární formou, ironickým humorem a dramatičností jde však o příběh současný. I o první díl připravované volné trilogie.

Mladá fronta, 232 strany, 299 Kč

Wilbur Smith:

Na leopardí skále

Nové knihy

Autor prožil život prosycený dobrodružstvím, nezřídka se ocitl na prahu smrti – napadli ho lvi, ohrožovali žraloci, zůstal v africké buši bez vody. Líčení vlastních zážitků je mimořádně zajímavé, místy úsměvné a vtipné, především však poutavé jako jeho podmanivé romány.

Alpress, přeložil Dalibor Míček, 329 Kč, e-kniha 229 Kč

Lars Kepler:

Lazar

Nové knihy

Sedmý díl série s komisařem Joonou Linnou. V bytě na předměstí Osla objeví policisté tělo mrtvého muže. Když pak nahlédnou do jeho mrazáku, jsou v šoku. Je totiž evidentní, že zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel hrůzných „trofejí“ a kanibal...

OneHotBook, čte Pavel Rimský, 19:44 hodin, 2xCD, mp3, 399 Kč

František Cinger:

To byl Arnošt Lustig

Nové knihy

Vzpomínky přítele spisovatele světového jména a mimořádného osudu. Zážitky ze společné návštěvy Mauthausenu, z cesty do Washingtonu, kde Lustig v exilu s rodinou žil a na univerzitě vyučoval, i v dalších prostředích. Portrét s řadou neznámých faktů.

Eminent, 208 stran, 299 Kč

Roman Bureš:

Leon

Nové knihy

První století před Kristem. Ekonomika Říma stojí na potu a utrpení tisíců otroků. Vzpoura gladiátorů v Capue se rozroste do netušených rozměrů. Jedním ze vzbouřenců je i boxer Leon, který byl teprve nedávno odvlečen do otroctví. Podaří se mu najít svoji ženu a malého synka?

Brána, 288 stran, 299 Kč

Miloš Doležal:

Čurda z Hlíny

Nové knihy

Tři dokumentární povídky: o konfidentovi gestapa Bohuslavu Buštovi, četníkovi Oskaru Felklovi, který se stal příslušníkem gestapa, a Karlu Čurdovi, členu paraskupiny Out Distance, který udal své spolubojovníky a jako Karl Jerhot spolupracoval s gestapem.

Host, 220 stran, 299 Kč

Mnislav Zelený-Atapana:

Dějiny Velké Kolumbie: Panama, Kolumbie, Venezuela, Ekvádor

Publikace etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která k ní dříve patřila. Navíc tabulka míšení ras, přehled guerillových skupin i drogových kartelů.

Libri, 420 stran, 499 Kč

Neil Strauss:

Mötley Crüe

Nové knihy

Zpověď rockové skupiny s nejhorší pověstí na světě. „Příběh zde předkládaný nepochází pouze z jednoho pera, stejně jako příběh zločinu není u soudu vyprávěn pouze jedním svědkem.“

BB art, přeložil Radek Šimek, 464 strany, 499 Kč

Eddy Barrows, John Romita jr., Rob Williams:

Sebevražedný oddíl 3: Vypálit do základů

Nové knihy

Sága nejnebezpečnějšího supertýmu světa pokračuje… Následující události otřesou Operační skupinou X až do základů.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 160 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám