Hlavní obsah

Dobrodružný film Mia a bílý lev se točil se skutečnými šelmami, štáb se schovával v klecích

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokážete si představit lva jako domácího mazlíčka? Jako roztomilé chlupaté mládě nejspíš ano. Zůstane ale i v dospělosti tak krotký, nebo z něj vyroste nebezpečné monstrum? O tom, jak se vyvíjelo nevšední přátelství dívky a lvíčete, vypráví rodinný dobrodružný film Mia a bílý lev. Přestože jde o smyšlený příběh, mladičká herečka si se lvíčkem musela vybudovat skutečný vztah.

Trailer k filmu Mia a bílý levVideo: Bontonfilm CZ

 
Článek

Kdo se domnívá, že film vznikl za pomoci řady speciálních efektů, ten je na omylu. Všichni lvi, kteří se v záběrech filmu objevují, jsou totiž skuteční. A šelma, která je jednou z ústředních postav, rozhodně není cvičeným zvířetem zapůjčeným z cirkusu...

Dívka jménem Daniah, kterou si režisér Gilles de Maistre vybral do role Mii, musela být se lvíčkem denně, a to už odmalička. Jen tak si mohli vybudovat autentický vztah prezentovaný před kamerami. Film se tak natáčel celé tři roky, aby si dívka se lvíčetem dokázali vytvořit správné pouto. Na vše dohlížel Kevin Richardson, světově proslulý odborník na lvy, ne nadarmo přezdívaný „zaříkávač lvů”.

Foto: Coert Wiechers Galatee Films - Outside Films

Z roztomilého mazlíka pochopitelně vyrostla 250kilová šelma.

Jak se se lvem natáčelo do té doby nezkušené herečce? Leckdo by asi čekal, že vše bylo jednodušší, dokud byl její filmový mazlíček ještě roztomilým mládětem. Daniah de Villers to ale vidí jinak: „Když byl ještě mláďátko, bylo na place vždycky moc lidí, takže rychle ztrácel pozornost. Jakmile ale vyrostl, lidé se pro jistotu přesunuli do klecí a natáčení bylo rázem snazší,” zavzpomínala odvážná herečka na natáčení filmu, který do českých kin dorazí 25. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám