Hlavní obsah

Mafiáni Sopranovi kralovali obrazovkám, v září 2020 vstoupí do kin

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Newark vstoupí 25. září 2020 do kin, oznámili producenti. Vychází ze slavného amerického seriálu Sopranovi, který se s úspěchem vysílal osm let na HBO.

Foto: Profimedia.cz

Michael Gandolfini

Článek

V hlavních rolích Newarku se ukážou Alessandro Nivola, Vera Farmiga, Ray Liotta, Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen a John Magaro.

Děj se odehrává dlouho před dějem seriálu. Michael Gandolfini, který hraje slavnou postavu Tonyho Soprana v mládí, je ve skutečnosti syn Jamese Gandolfiniho, který hrál v seriálu starší verzi.

Foto: Profimedia.cz

James Gandolfini

Scénář sepsali David Chase a Lawrence Konner. Film se odehrává v  šedesátých letech, kdy si jdou po krku italské a černošské gangy v Newarku. Režie se ujme Alan Taylor, který se kdysi také podílel na režii seriálu Sopranovi a jinak natočil třeba sedm dílů Hry o trůny.

Hlavní postava filmu (Moltisanti) je strýc Tonyho Soprana. V seriálu se nikdy neobjevil, ale mluvilo se o něm jako o jednom ze zakladatelů mafiánského rodu, který se Sopranovým otcem vytvořil z malého pouličního gangu v New Jersey velkou „rodinu“. Seriál Sopranovi terý se vysílal v letech 1999–2007, je považován za jeden z nejlepších v dějinách. Měl vynikající recenze a sbíral ceny Emmy i Zlatý glóbus. Hlavní postavou série byl mafiánský boss Tony, který měl manželku i děti, před nimiž předstíral, že je normální pracující otec. Psychicky se ale hroutil.

Reklama

Výběr článků

Načítám