Hlavní obsah

Přijede Toto Cutugno, král italského popu 80. a 90. let

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský zpěvák Toto Cutugno vystoupí v pražském Kongresovém centru. Představí se tam 14. května. Hvězda popu osmdesátých a devadesátých let přijede do České republiky v rámci svého světového turné.

Foto: archiv umělce

Toto Cutugno u nás naposledy vystoupil na začátku osmdesátých let.

Článek

Toto Cutugno se proslavil hity L’Italiano, Solo Noi nebo Serenata. Na území České republiky koncertoval naposledy v roce 1982. Během své kariéry stihl prodat miliony alb i koncertovat po celém světě.

„Cutugnovy koncerty představují ryzí zábavu. Nejde o nic jiného než si užít párty v italském stylu,“ říká za pořadatele koncertu Květa Havelková.

Cutugno se narodil v přímořském městečku Fosdinovo v Toskánsku. Svou kariéru začal hraním na bicí nástroje a účinkováním v lokální skupině. Úspěchy zaznamenal po nazpívání vlastních písní Solo Noi, Serenata, Soli nebo již zmiňované L’Italiana. Největší slávu prožil v osmdesátých a devadesátých letech. Má na kontě devatenáct studiových alb.

Svou tvorbou inspiroval Cutugno i české interprety. Mezi ně patří Karel Gott, jenž si vypůjčil jeho velký hit s názvem Muzika. Karel Šíp, Jaroslav Uhlíř a Petra Janů zase vytvořili cover verzi písně L’Italiano.

Reklama

Výběr článků

Načítám